avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna obligat de catre companie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna obligat de catre companie

Buna ziua,

Problema mea este urmatoarea:
Pentru anul 2018 mai am inca 8 zile de concediu, suntem in luna decembrie, aceste 8 zile le-am programat pe anul curent, exceptand 2 zile pe care as vrea sa le folosesc in 3-4 ianuarie 2019.
Angajatorul sustine ca mai nou trebuie sa imi iau toate cele 8 zile pe anul 2018 iar cele cele 2 din 2019 sa imi iau din zilele de concediu de pe 2019.
Cu toate ca daca in februarie 2019 cer efectuarea a 10 zile de concediu, mi se taspunde ca, "conform legii pe ianuarie si februarie se dau doar 3 zile, 1,5 zile pe luna, astfel ca nu am cum sa imi iau 10".

Va rog sa imi spuneti este legal ceea ce face angajatorul, legislatia fiind destul de vaga dupa parerea mea.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:41, 7 Decembrie 2018
Codul Muncii
Art. 146.
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua,
integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
.....

Art. 149
Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectua

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu impus de angajator sau compensare Cassy90 Cassy90 Buna ziua! firma la care lucrez ne-a anuntat ca putem fi compensati pentru concediul neefectual pe anul acesta.. A devenit legala aceasta optiune?? Cat timp nu ... (vezi toată discuția)
Interpretare concediu neacordat/neefectuat intr-o perioadă de 18 luni Whybal Whybal Am o problema vis-a-vis de neacordarea/neefectuarea concediului de odihna. Angajatorul, o instiutie publica si anume conducatorul instituiei nu ma lasa ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna neefectuat goplanet goplanet Daca doar 3 zile de concediu de concediu de odihna se mai pot efectua in anul 2017 fara a afecta desfasurarea activitatii , ce se intampla cu restul de ... (vezi toată discuția)