avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile sotiei cand sotul defunct este singur la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile sotiei cand sotul defunct este singur la parinti dar mama plui este propritara casei

As dori sa stiu care sunt drepturile mele si ale copilului nostru in cazul in care sotul decedeaza. Motivele sunt urmatoarele: el este unicul fiu ,tatal lui a murit acum doi ani si mama lui cu care stam in casa , a mostenit aceasta casa de la parintii ei deci nu era si a socrului meu.Vreau sa stiu ce se va intampla cu mine si cu baietelul meu in cazul in care sotul va muri si el practic nu va avea aceasta casa pe nume. vom ramane pe drumuri?Mai este un aspect care trebuie mentionat, dupa moartea socrului s-a facut succesiunea dupa socrul meu cre avea pe nume doua masini , vechi desigur dar soacra mea l-a dus pe sot la notar si a semnat ca renuta la drepturile de succesor , dar cred ca numai acum in ceea ce priveste bunurile socrului arenuntat.
Cel mai recent răspuns: tdkappa13 , utilizator 11:38, 15 Noiembrie 2009
In caz de deces al soacrei, sotul dvs. o va mosteni . In caz de deces al sotului dvs. , copilul dvs. va fi succesorul bunicii , venind prin reprezentare la mostenire in locul sotului dvs.
In privinta celor 2 masini , daca sotul renuntat expres, nu se mai poate face nimic acum. daca se vor mai afa in patrimoniu , oricum sotului dvs. ii vor ramane.
in cazul in care moare sotul dumneavoastra, da puteti ramane pe drumuri. proprietarul casei este soacra dumneavoastra care poate face ce vor muschii ei cu casa, daca imi permiteti limbajul. apoi, chiar daca va scoate afara din casa, in cazul in care decedeaza, si nu mai are altii copii sau nepoti (ceea ce se pare ca e cazul), mostenitor va fi fiul dumneavoastra, insa nu prin reprezentare, ci direct, ca mostenitor legal.

apoi, sotul dumneavoastra nu putea sa renunte la succesiunea dupa maica-sa intrucat nu se poate face o renuntare la o succesiune care inca nu este deschisa (in speta soacra dumneavoastra evident nu este moarta).

dar, in cazul in care moare sotul dvs. inaintea soacrei dvs. nimic nu o opreste pe aceasta sa faca ce vrea cu casa pana la moartea ei, si da, va puteti trezi ca fiul dvs. nu mai are ce mosteni.
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2009
tdkappa13, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)
Mai mostenesc copiii ceva in situatia asta? NeluGhe NeluGhe Buna ziua .Va rog sa ma ajutati cu o problema.O buna prietena,casatorita,cu 2 copii, locuieste in casa soacrei sale.Acum cateva zile a primit vestea ca sotul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.suntem o familie, locuim cu mama sotului de 13 ani, sotul ... morosa morosa Buna ziua.Suntem o familie.locuim cu mama sotului de 13 ani,sotul e singur la parinti,socrul a murit acum 10ani.Casa e dobandita prin mostenire de la parintii ... (vezi toată discuția)