avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mai mostenesc copiii ceva in situatia asta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mai mostenesc copiii ceva in situatia asta?

Buna ziua .Va rog sa ma ajutati cu o problema.O buna prietena,casatorita,cu 2 copii, locuieste in casa soacrei sale.Acum cateva zile a primit vestea ca sotul ei este foarte grav bolnav.Ea deja isi face griji ca va ramane pe drumuri.
Soacra ei este proprietara(casa o are mostenita,este numai a ei)...si aceasta are 2 copii,sotul prietenei mele si inca o fata.Daca sotul moare,cand va muri si soacra ei,copii vor mosteni ceva?
Sau ,pentru ca fiul moare inaintea mamei ,copiii lui nu mai mostenesc nimic?

Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: NeluGhe , utilizator 19:30, 27 Iulie 2017
Buna ziua,
Daca tatal minorilor decedeaza inaintea parintilor lui, la momentul decesului acestora (al parintilor) la mostenire vin copii tatalui prin reprezentare.
RASPUNSUL ESTE CLAR DA! Copiii vor mosteni cota tatalui lor chiar daca acesta este decedat inauntea parintilor lui.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile sotiei cand sotul defunct este singur la parinti dar mama plui este propritara casei ContSters112476 ContSters112476 As dori sa stiu care sunt drepturile mele si ale copilului nostru in cazul in care sotul decedeaza. Motivele sunt urmatoarele: el este unicul fiu ,tatal lui a ... (vezi toată discuția)
Drepturi morosa morosa BUNA ZIUA.Sunt casatorita de peste 15 ani si stau in casa cu soacra ,sotul meu e singur la parinti iar tatal sau a murit.Casa unde stam e pe soacra mea ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la parinti Ancuta_n Ancuta_n Dreptul la un apartament mostenit de la parinti. Sunt casatorita de 23 de ani si locuim in apartamentul soacrei mele. Soacra mea locuieste la alta adresa, ... (vezi toată discuția)