avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire de la parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire de la parinti

Dreptul la un apartament mostenit de la parinti.
Sunt casatorita de 23 de ani si locuim in apartamentul soacrei mele. Soacra mea locuieste la alta adresa, deci nu am locuit impreuna cu ea. Niciunul nu a vrut sa faca contract de vanzare-cumparare pe motiv ca nu avem bani sa platim. Dupa moartea acesteia sotul meu va mosteni apartamentul. Ce drepturi legale am eu la acel apartament. Mentionez ca avem un copil minor.
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2017
Ancuta_n, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cioaca daniel , utilizator 22:57, 24 Aprilie 2017
Bună ziua,

Nu aveți nici un drept propriu asupra apartamentului în acest moment, va fi proprietate a soțului.
Buna ziua. Dupa moartea sotului cine are dreptul la apartamentul mostenit de el de la mama lui? Sotul meu este singur la parinti si noi avem un copil.
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2017
Ancuta_n, utilizator
Daca moare soacra prima si apoi sotul, dvs veti mosteni 1/4 din casa, copilul dvs 3/4. daca va decedeaza sotul inaintea soacrei dvs, copilul dvs mosteneste tot.
Am si eu o intrebare...parintii mei sau despartit dar nu au bagat divort tatal meu a murit acum cateva luni au avut grija de el timp de 3 ani bunicii din partea tatalui, au o garsoniera cumparata impreuna ce drept imi revine mie ca copil eu am 28 ani,am dreptul sa il vand si ce acte imi trebuie pentru al vinde???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am eu in calitate de nora? Nicoleta6 Nicoleta6 Buna ziua! Inainte de casatoria noastra socrul meu a decedat,sa facut succesiunea dupa apartament care a fost cumparat de socrii mei,si sotul meu fiind ... (vezi toată discuția)
Mostenire din partea mamei Noxa_Kitty Noxa_Kitty Buna ziua. Ma bucur ca am dat peste acest forum. Avem o problema mai delicata in familie si as dori, cu amabilitatea dumneavoastra, un raspuns. Socrii mei ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotiei cand sotul defunct este singur la parinti dar mama plui este propritara casei ContSters112476 ContSters112476 As dori sa stiu care sunt drepturile mele si ale copilului nostru in cazul in care sotul decedeaza. Motivele sunt urmatoarele: el este unicul fiu ,tatal lui a ... (vezi toată discuția)