avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

Buna seara. In perioada 1 martie 2018- 4 iulie 2018, am fost angajata la o companie. Am avut in luna iunie 5 zile de concediu medical. Pe 15 august m am angajat la alta companie si am avut concediu medical in perioada 22- 31 octombrie. Compania la care sunt angajata acum nu îmi plateste concediul medical spunand ca nu am stagiu de cotizare de minimum 6 luni. Este legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:47, 8 Decembrie 2018
Norme de aplicare a OUG 158/2005:
Art. 71
(1) În înțelesul prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, constituie refuzuri justificate la plata indemnizațiilor următoarele situații:
a) nu se face dovada calității de asigurat pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate;

b) neîndeplinirea stagiului complet de asigurare, cu excepțiile prevăzute de lege;
........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata concediu medical - neindeplinire stagiu de cotizare patrichenicuta patrichenicuta Dacă nu ai vechime de minim 6 luni la un loc de muncă și ai avut un accident rutier (fiind sofer in speță)Nu iti este plătit concediu medical???E posibil ... (vezi toată discuția)
Angajatorul mai poate verifica angajatii care se afla in concediu ... RuxandraLarisa RuxandraLarisa Angajatorul mai poate verifica angajatii care se afla in concediu medical?Exista temei legal pentru a refuza plata concediului in cazul in care se constata ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical danielamariana danielamariana Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, care ar fi motivul pentru care nu s-ar aproba si plati un concediu medical, tinand cont ca persoana in cauza este ... (vezi toată discuția)