avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moştenire frați
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moştenire frați

Părinții au murit, tatăl acum 14 ani, mama acum7 ani, nu am dezbătut succesiunea de moştenire. Sora îmi inerzice să intru în apartamentul părinților . Pot intra cu forța?
Cel mai recent răspuns: Kia Sandu , utilizator 14:21, 9 Decembrie 2018
Daca nu va intelegeti sa faceti succesiunea la notar, atunci va ramane solutia de a incepe procedura in instata pentru a beneficia de dreptul dumneavoastra de p eurma parintilor.
Normal că ajung în instanță. Întrebarea este dacă pot intra în apartament în condițiile în care sora locuieşte acolo şi îmi interzice accesul.

Kia Sandu a scris:

Părinții au murit, tatăl acum 14 ani, mama acum7 ani, nu am dezbătut succesiunea de moştenire. Sora îmi inerzice să intru în apartamentul părinților . Pot intra cu forța?

Teoretic puteti intra.
Practic, cum o să faceți? O sa dati cu paru in usa?
In momentul de fata dvs sunteti doar succesibil, nu și proprietar.
Obțineți întâi actul de proprietate, adică hotărârea judecătorească, iar daca in baza acesteia, imobilul este atribuit dvs, va adresați unui executor judecătoresc pentru evacuare.
Pentru a deschide acțiune în justiție trebuie sa intru în casă să iau actele necesare, respectiv actul de proprietate a casei si certicatele de deces a parintilor.

raluk0207 a scris:

Teoretic puteti intra.
Practic, cum o să faceți? O sa dati cu paru in usa?
In momentul de fata dvs sunteti doar succesibil, nu și proprietar.
Obțineți întâi actul de proprietate, adică hotărârea judecătorească, iar daca in baza acesteia, imobilul este atribuit dvs, va adresați unui executor judecătoresc pentru evacuare.

Cine a avut grija de parinti? Cine a suportat cheltuielile de inmormantare?

Alte discuții în legătură

Contract v-c cu uzufruct; uzufructuarul a murit, a fost îngropat de altcineva fără să fiu anunțat Mihaimisha1981 Mihaimisha1981 Acum câțiva ani am cumpărat un apartament de la nașa de botez cu contract v-c cu uzufruct. Pe data de 12 feb ac, nașa a murit, pe data de 14 feb a fost ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre frati betty_dumy betty_dumy Buna seara. Am o intrebare legata de succesiunea intre mine si fratii mei. Suntem 4 frati ( o sora fiind bolnava si avand tutore pe alta sora a mea ) 2 dintre ... (vezi toată discuția)
Cum ne putem recupera drepturile asupra casei si pamanturilor? Dragoi Simona Dragoi Simona Am si eu o problema ca si multi altii si daca se poate as dori sa ma ajutati si pe mine cu un sfat...parintii sotului meu sunt divortati de pe vremea cand toti ... (vezi toată discuția)