avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune intre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune intre frati

Buna seara. Am o intrebare legata de succesiunea intre mine si fratii mei.
Suntem 4 frati ( o sora fiind bolnava si avand tutore pe alta sora a mea ) 2 dintre ei traiesc in Spania si acum o ia si pe sora bolnava , avand drept de tutore.
In urma decesului mamei mele a ramas un apartament .
Sora care este tutorele celei bolnave pleaca cu ea si are toate actele casei ( contractul casei si cetificatul de deces si de divort al mamei mele)
Sora a hotarat sa bage cu chirie ( la negru) o ruda indepartata, neavand acordul meu in aceasta privinta.........eu locuind in alta parte ( in casa socrului meu unde am si buletinul facut)
Ce pot face ca sa deschid succesiune ? ei nu vor sa deschida..........dar au pretentii sa achitam in 3 restanta la intretinere ramasa dupa decesul mamei mele ( suma de 180 milioane)
Pot deschide succesiunea in acest caz ? cum pot intra in posesia dreptului meu la acel apartament ?
Cel mai recent răspuns: betty_dumy , utilizator 13:23, 21 Noiembrie 2016
Buna ziua,
Avand in vedere ca sunteti 4 frati, succesiunea trebuie facuta prin impartirea imobilului respectiv la toti cei 4 frati. Chiar daca sora este bolnava, tutorele ei esteobligat sa-i administreze bunurile.

Inchirierea imobilului trebuie sa se faca cu acordul tuturor mostenitorilor.

V-a trebui sa solicitati dezbaterea succesiunii la notar, apoi daca unul dintre mostenitori refuza, v-a trebui sa o dezbateti printr-o actiune in instanta.

In ce priveste actele de proprietate ale imobilului, sora care le detine este obligata sa le aduca la notar.

Puteti incerca, in masura posibilitatilor sa obtineti duplicate dupa actele de proprietate de la cine le-a emis: fie de la notarul unde a fost incheiat actul de vanzare-cumparare a imobilului, fie de la unitatea de stat care a vandut apartamentul, daca este vorba de un apartament cumparat de la stat.

De asemenea tot asa puteti sa obtineti duplicat dupa actele de stare civila, dupa certificatul de deces, de la primaria unde au fost inregistrate acestea.
Si daca fratii mei sunt plecati in spania si nu vin la succesiune ? Ei au adresa din buletin la acelasi imobil cu al mamei mele ( care a decedat) . Acum sora mea pleca, inchide apartamentul si nu ma lasa sa intru in apartament deloc.........pe motiv ca lasa in chirie o ruda mai indepartata, eu nefiind de acord cu asta
imobilul a fost cumparat de la primaria localitatii, eu avand o copie dupa contractl care sa facut cat si chitantele cu care sa platit ( sa luat in rate)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la masa succesorala dupa succesiune juanfernandez juanfernandez Buna,doresc sa ma lamuriti intro chestiune legata de mostenire.Tatal meu vitreg a decedat acum o luna de zile iar in urma lui ca mostenitori legali au ramas ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa parinti dana88 dana88 Buna seara! De curand a decedat tatal meu, mama mea fiind decedata de 5 ani, eu mai avand o sora, din pacate relatia dintre noi nefiind prea apropiata. In urma ... (vezi toată discuția)
Moştenire frați Kia Sandu Kia Sandu Părinții au murit, tatăl acum 14 ani, mama acum7 ani, nu am dezbătut succesiunea de moştenire. Sora îmi inerzice să intru în apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)