avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract v-c cu uzufruct; uzufructuarul a murit, a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract v-c cu uzufruct; uzufructuarul a murit, a fost îngropat de altcineva fără să fiu anunțat

Acum câțiva ani am cumpărat un apartament de la nașa de botez cu contract v-c cu uzufruct. Pe data de 12 feb ac, nașa a murit, pe data de 14 feb a fost îngropată de către cineva străin. Eu am fost anunțat în seara zilei în care a fost îngropată de către un anonim... Cheile de la casă nu știe nimeni unde sunt. La ușă nu răspunde nimeni. Am anunțat poliția (fiindcă nu știu în ce condiții a murit nașa) și m-au trimis la criminalistică. Am înțeles că trebuie să ajung la notar și pe baza actului de deces să anulez uzufructul apoi să sparg ușa cu un lăcătuș. Eu nu sunt sigur de informațiile acestea și vă sunt recunoscător dacă îmi puteți spune ce am de făcut, fiindcă sunteți avocați și cunoașteţi legea mai bine.
Cu respect!
Faceți așa, mergeți la notar, prezentați actul de deces și solicitați radierea uzufructului din CF.
Puteti sparge usa linistit ca doar sunteti proprietar.Nu am inteles ce cautati la politie si la criminalistica?.In certificatul de deces nu scrie cauza mortii? Intrebati si medicul de familie al defunctei.
Mulțumesc pentru răspuns! Îndată ce voi avea certificatul de deces voi merge la notar (abia săptămâna viitoare pentru că nu se eliberează zilnic) . Dar apoi ce fac? Chem lăcătușul să deschidă ușa? Ultima dată când am vorbit cu poliția mi-au spus că ar fi o problemă foarte mare dacă găsesc pe cineva străin în casă cu toate că am toate actele în regulă fiindcă nici chiar în cazul acesta nu pot interveni. Mi se pare o nebunie ce am auzit de la ei!
Mulțumesc!
Mulțumesc pentru răspuns dar cei de la Politie mi-au spus că, dacă intru în casă fără să radiez uzufructuarul din cartea funciară, se consideră intrare prin efracţie și chiar și așa, radiat, dacă este altcineva în casă ar fi o problemă mare.
Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este bine sa radiați uzufructul dar nu ar fi o problemă dacă intrați în casă inainte de asta deoarece beneficiarul uzufructului este decedat. Mergeți cu un martor la imobil și faceți un proces-verbal în care sa fie inserat ceea ce ați găsit (inclusiv un inventar al bunurilor).

Alte discuții în legătură

E obligatorie radierea uzufructului din cartea funciara la vanzarea apart daca persoana respectiva a decedat? Alo2016 Alo2016 Buna ziua. Vrem sa vindem un apartament in care avea drept de uzufruct (de a locui in apartament) mama sotiei pina la moartea sa. Aceasta a murit de cativa ... (vezi toată discuția)
Stergere sarcina uzufruct viager din cf dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna ziua Am cumparat in 1992 un apartament cu sarcina de uzufruct viager inscrisa in CF. Beneficiarul uzufructului (fostul proprietar) a decedat in 2002. ... (vezi toată discuția)
Succesiune. Împãrțirea bunurilor mobile, a pãrților-sociale. vioval vioval Problema nu este un imobil , ci bunurile mobile o masina si o motocicleta pe numele tatalui meu si in plus au si o societate comerciala(un bar) in care ea are ... (vezi toată discuția)