avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Stergere sarcina uzufruct viager din CF
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Stergere sarcina uzufruct viager din CF

Buna ziua
Am cumparat in 1992 un apartament cu sarcina de uzufruct viager inscrisa in CF.
Beneficiarul uzufructului (fostul proprietar) a decedat in 2002. Cum pot sterge din CF aceasta sarcina de uzufruct? Cum trebuie sa incep si eventual care sunt pasii?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 19:34, 10 Iunie 2013
Mergeti la cartea funciara cu o copie legalizata dupa actul de deces al uzufructuarului
Multumesc
Mergeti la un notar cu contractul de vanzare, incheierea de intabulare, CI al dvs si certificatul de deces al uzufructuarului, toate in original. Radierea costa cateva zeci/ sute de lei si se rezolva in cateva zile lucratoare (in regim normal dureaza cam 10 zile lucratoare cu tot cu obtinerea extrasului CF, in regim de urgenta dureaza cam 4 zile lucratoare cu tot cu extras CF)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am cumparat un apartament cu sarcina de uzufruct ... Popoen Popoen Bună ziua! Am cumparat un apartament cu sarcina de uzufruct viager inscrisa in CF. Beneficiarul uzufructului (fostul proprietar) a decedat de câteva luni. ... (vezi toată discuția)
Succesiune casa dupa deces Kathyp Kathyp Buna ziua, In data de 05.02.2013 bunica cumnatului meu (in continuare il voi numi M.) a decedat. M. are contract intretinere si uzufruct ,in urma acestuia el ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager mariana pop mariana pop CE DOCUMENTE SUNT NECESARE PT A RADIA UZUFRUCTUL VIAGER DIN EXTRASUL DE CARTE FUNCIARA? CAT COSTA RADIEREA UZUFRUCTULUI VIAGER ? PRETUL ESTE INFLUENTAT DE ... (vezi toată discuția)