avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am cumparat un apartament cu sarcina de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am cumparat un apartament cu sarcina de uzufruct ...

Bună ziua! Am cumparat un apartament cu sarcina de uzufruct viager inscrisa in CF.
Beneficiarul uzufructului (fostul proprietar) a decedat de câteva luni. Cum pot sterge din CF aceasta sarcina de uzufruct, deoarece nu am certificatul de deces al propreiatului, cu fiul sau îl deține, cu toate ca eu am avut grija de el! Cum trebuie sa incep si eventual care sunt pașii ca să pot sa fac radierea? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:51, 24 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa prezentati la Biroul de Carte Funciara o copie legalizata dupa certificatul de deces.
Luati legatura cu fiul, explicati-i situatia si rugati-l sa va ajute cu originalul certificatului, pentru a face o copie legalizata la un birou notarial.
Am încercat și asta dar fiul nu vrea sa îl dea sa ne ajute cu asta, vroiam sa știu dacă mai este o alta posibilitate de a rezolva. Va mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apelati la un notar, sa va faca o adresa pentru starea starea civila in vederea eliberarii unui extras din registrul de decese, pentru uz oficial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras de uz public al unui certificat de deces Adriana Man Adriana Man Cum poate fi obtinuta o copie a unui certificat de deces (extras de uz public) dupa decesul unui uzufructuar viager, de catre donatar? (vezi toată discuția)
Succesiune casa dupa deces Kathyp Kathyp Buna ziua, In data de 05.02.2013 bunica cumnatului meu (in continuare il voi numi M.) a decedat. M. are contract intretinere si uzufruct ,in urma acestuia el ... (vezi toată discuția)
Stergere sarcina uzufruct viager din cf dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna ziua Am cumparat in 1992 un apartament cu sarcina de uzufruct viager inscrisa in CF. Beneficiarul uzufructului (fostul proprietar) a decedat in 2002. ... (vezi toată discuția)