avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... E obligatorie radierea uzufructului din Cartea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

E obligatorie radierea uzufructului din Cartea funciara la vanzarea apart daca persoana respectiva a decedat?

Buna ziua.
Vrem sa vindem un apartament in care avea drept de uzufruct (de a locui in apartament) mama sotiei pina la moartea sa. Aceasta a murit de cativa ani.
Prin vanzarea apartamentului acesta trece in posesia cumparatorului si evident ca in contractul de vanzare-cumparare nu se mai prevede niciun drept de uzufruct - mai ales ca persoana in cauza a murit.
Dreptul de uzufruct inceteaza odata cu moartea persoanei in cauza - sau e obligatorie radierea uzufructului din cartea funciara?
Va multumim.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:03, 30 Martie 2017
Mergeti la un notar , faceti o copie legalizata a certifcatului de deces. Cu aceasta copie cu un extras de informare si o cerere de radiere de la CF in baza certifcatului de deces un copie legalizata se va radia uzufructul.

Al vostru
Vanzarea se face fara sarcini.

De unde sa stie OCPI ca persoana a decedat?

Dreptul de uzufruct trebuie radiat din CF, prezentati certificatul de deces si veti obtine un extras de CF pentru informare fara sarcini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere uzufruct din cartea funciara Sziszi Sziszi Am cumparat un apartament cu uzurfruct viager de la o matusa. Matusa mea a murit si as dori sa stiu care sunt pasii pentru stingerea uzufructului viager. Va ... (vezi toată discuția)
Succesiune casa dupa deces Kathyp Kathyp Buna ziua, In data de 05.02.2013 bunica cumnatului meu (in continuare il voi numi M.) a decedat. M. are contract intretinere si uzufruct ,in urma acestuia el ... (vezi toată discuția)
Donare casa neinregistrata la cadastru Tiberiu-C Tiberiu-C Am dobindit in 1981 prin cumparare de la bunicul meu o casa veche, cu drept de uzufruct a bunicului. In realitate a fost o donatie catre mama, dar cum in acei ... (vezi toată discuția)