Buna seara! Am o dilema in privinta circulatiei pe teritoriu Italian,cu un autoturism inmatriculat in Romania.Lucrez sezonier (iarna si vara) in Italia de mai multi ani,dar contractul este reinoit de fiecare data cand ajung acolo.Nu stiu daca sunt considerat rezident,sau doar e vorba de un domiciliu temporar.Am uitat sa precizez ca lucrez intr-un hotel unde mi se ofera si cazarea.Va scriu toate acestea stiind ca luna aceasta sa schimbat legea in Italia, privind circulatia cu un autoturism imatriculat in alta tara...MULTUMESC!
daca ai contract oficial ,ti s-a atribuit un codice fiscale cu adresa fiscala ,de obicei sediul societatii unde lucrezi .De cand cu Salvini s-au pus pe straini sa-i verifice la taxe si impozite si sa-i execute ,astfel este suficient sa figurezi in evidenta fiscala ca poti fi considerat ca si rezident .faptul ca lucrezi de doua ori pe an ,deci doua seturi de salararii ,te obliga sa declari venitul cumulat si sa platesti impozit suplimentar (dichiarazzione unica per reditti complessivi)daca venitul e mai mare de 8000 de euro .ceea ce patronii uita sa mai spuna .cat despre masina depinde cate zile stai de fiecare data .