avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am dreptul la co in perioada de preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am dreptul la co in perioada de preaviz?

Buna ziua,
lucrez la o firma ca si operator receptie clienti,iar astazi vreau sa-mi depun demisia,doresc sa stiu daca in perioada de preaviz mai am dreptul la concediul de odihna pentru ca il am programat din data de 20.11.09-27.11.09.As mai dori sa stiu cate ore trebuie sa stau la munca in perioada de preaviz si daca imi pot plati singura asigurarile si incepnd cu ce data(cu data in care mi-am depus demisia sau cu data in care mi-a incetat contractul de munca la aceasta firma).
Va multumesc
Georgiana Tone
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:09, 15 Noiembrie 2009
OLLIVIETTE2000 a scris:

Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Din cate stiu eu nu ni se plateste concediul de odihna,ne obliga sa ni-l luam, iar in legatura cu perioada preavizului de 15 zile lucratoare banuiesc doream sa stiu cate ore trebuie sa stau la munca,deoarece lucrez in 2 schimburi si as fii vrut sa stiu.
Va multumesc.

In cazul demisiei preavizul este de 15 zile calendaristice si nu lucratoare.
In ceea ce priveste norma de lucru , aceasta este normala ....adica programul normal, adica 8 ore /zi.
OLLIVIETTE2000 a scris:

V-am intrebat de program,deoarece i-am sunat pe cei de la ITM saptamana aceasta si mi-au spus ca ar trebui sa lucrez 4 ore/zi.

Banuiesc ca nu le-ati explicat si faptul ca v-ati dat demisia , daca v-au dat acest raspuns care este valabil numai in cazul concedierilor pentru care se acorda preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se demisioneaza? tundi tundi am o problema,va rog sa ma ajute cineva. lucrez la o firma de 1 an si acum vreau sa demisionez (vezi toată discuția)
Demisie, perioada de preaviz echivalata cu concediul de odihna Cygnet_mab Cygnet_mab Buna ziua, Am cerut desfacerea contractului de munca prin demisie cu respectarea preavizului de 15 zile. Am mentionat ca doresc ca perioada preavizului sa ... (vezi toată discuția)
Art 65 1 concediu de odihna noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs in cazul in care un salariat este in preaviz dar mai are si concediu de odihna neluat. Con de odihna ... (vezi toată discuția)