avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poșta Română obstrucționează scrisoare către CEDO
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poșta Română obstrucționează scrisoare către CEDO

O scrisoare către CEDO a fost oprită de către Poșta Română să ajungă la CEDO. Plicul meu s-a întors cu mențiunea halucinantă că ar fi DESTINATAR NECUNOSCUT deși adresa este corect scrisă, mare, vizibil pe plicul meu maro, plic de hârtie.
Deși plicul meu este rupt, efectiv, pe trei laturi ale sale, se observă foarte clar, Poșta Română vine cu niște explicații la fel de halucinante despre adresă care ar fi trebuit scrisă într-un anumit spațiu și alte multe aberații.

Dar în răspunsul ei – pentru că Minciuna are picioare scurte – Poșta Română se dă de gol și spune că a pus plicul meu de hârtie întors deteriorat din Franța într-un plic de celofan/plastic pentru a nu se deteriora mai rău până să fie predat expeditorului său, adică, mie.

Pe acest plic cu însemnele POȘTEI ROMÂNE SA apare abțibildul Poștei Franceze cu mențiunea DESTINATAR NECUNOSCUT.

Cum putea Poșta Franceză să lipească eticheta ei peste plicul de plastic pus de Poșta Română după ce plicul meu se întorsese din Franța? – asta după chiar spusele din Comunicatul Postei Romane.
De altfel, nici Logo-ul de pe eticheta franceză nu apare în culoarea galben cu albastru, așa cum este logo-ul original al francezilor.
Este o făcătură clară.

Poșta Franceză dă din col în colț, răspunde când într-un fel, când în altul: ba că plicul a sosit în Franța, dar data de la ei nu coincide cu a Poștei Române.
În acest moment, pe site francezilor stă scris în dreptul numărului recomandatei mele: NUMĂR NECUNOSCUT!
Și mă roagă să le aștept răspunsul lor …

Două întrebări pentru dvs.:
1. Plicul meu rupt și păstrat în birourile Poștei Române poate fi considerată ca VIOLAREA CORESPONDENȚEI și care este plata pentru cel care face așa ceva – unde să reclam acest lucru?

2. Dovedit clar FALS ÎN ACTE PUBLICE – chestiune internațională – Poșta Franceză – nu a putut lipi abțibildul pus pe plicul de plastic al Poștei Române la întoarcerea din Franța, logo –ul francez în xerox, ștampilă fără dată, fără localitatea/ țara de unde vine returnată scrisoarea, cu o ștammpilă mișcată special pentru a nu se vedea nimic – unde trebuie reclamat Falsul din acte publice?

Vă multțumesc
Cel mai recent răspuns: OlDumitra , utilizator 20:05, 10 Decembrie 2018
Posta romana este răspunzătoare sau posta franceză.
Va puteti adresa avocatului poporului.
Mulțumesc pentru îndrumare. Poșta Română este de vină. Poșta franceză are răspunsuri contradictorii, parcă ar vrea să fie alături de confrații din România - probabil că se ajută reciproc, în diverse situații, părerea mea - dar până la urmă reiese că plicul nu a ajuns în Franța. Am câteva indicii.
Dupa ce mi-au promis un răspuns imediat, acum și Francezii mai amână puțin, dar cred că răspunsul lor mă va ajuta
Mie imi pare vinovată posta franceză daca plicul ă ajuns în Franța.
Sunt de aceeași părere cu Domnul Avocat Claudiu. Poșta franceză este cea care nu a găsit destinatarul și a decis înapoierea plicului de expeditor.
Eu nu iau partea nimănui, să răspundă cel care a greșit. Dar cum să fie Poșta Franceză vinovată când Poșta Română pune un abțibild cu însemnele Poștei Franceze pe plicul de plastic pus de EA, Poșta Română la ... chipului întoarcerea plicului meu din Franța?!

Păi, dacă francezii nu găseau adresa sau cine știe ce se întâmplase - DACĂ PLICUL MEU AJUNGEA LA EI - de ce nu ar fi scris DESTINATAR NECUNOSCUT pe formularul AR că nu au găsit destinatarul sau să fi pus abțibildul pe plicul de hartie al expeditorului ... Formularul AR este curat, intact ... Nu se vede clar că Poșta Română a pus acel abțibild ... care arată ca o bucată de ziar... Așa parafă să aibă francezii?

Cred încă odată că plicul meu nu a plecat din țară pentru că a fost vorba de un proces civil de bătaie de joc pentru mine, o mărime, nu știu de unde, Tribunal sau Casa de pensii sau instituția mea au putut bloca plicul meu ... și, poate, de acord i-au făcut părtași și pe francezi.

Acum, pentru că am spus că mă adresez președintelui Republicii, francezii dau din colț în colț și sper să nu mai fie alături de Poșta Română.

NU este așa cum cred eu, foarte bine, vreau Adevărul și răspunsuri la întrebările mele din partea ambelor servicii, Român și Francez.

Dar, trebuie despăgubiri pentru VIOLAREA corespondenței și FALS în ACTE PUBLICE dacă abțibildul nu e pus de francezi și repet, CUM SĂ LIPEASCĂ FRANCEZII UN ABȚIBILD PE O FOLIE DE PLASTIC PUSĂ DE POȘTA ROMNAĂ LA ÎNTOARCEREA PLICULUI MEU DIN FRANTA ?! - din declarația Poștei Române!

Alte discuții în legătură

Scrisoare către cedo returnată deși adresa era corectă. pe cine trag la răspundere dacă și la a doua expediere se întâmplă la fel? OlDumitra OlDumitra Am depus dosar CEDO, cu adresa exacta astfel : Monsieur le Greffier Cour européenne des droits de l’homme Conseil de l’Europe F-67075 Strasbourg cedex - ... (vezi toată discuția)
Procedura afisaj corespondenta la sediul primariei nyyco nyyco Buna ziua. atunci cand posta romana nu gaseste un destinatar la adresa( ex.acesta este plecat din tara), aduce plicul la primaria de domiciliu pentru ... (vezi toată discuția)
Colet pierdut cu ems posta romana Motorola Motorola Care este valoarea despagubirii la un colet trimis cu Posta Romana (curier rapid EMS) in Franta, la care nu se poate pune valoare declarata pentru asigurare? A ... (vezi toată discuția)