avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nerespectarea termenilor contractuali: ce pot face ca ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nerespectarea termenilor contractuali: ce pot face ca să oblig fotograful de la nuntă să-și îndeplinească obligațiile asumate?

Buna ziua, ma puteti ajuta, va rog, cu raspunsul la urmatoarea speta.. am incheiat un contract cu un fotograf iar acesta nu a livrat toate bunurile stipulate în contract la timp. Incerc de aproximativ 1 luna si jumatate sa dau de el si nu mi raspunde pe niciun mijloc de comunicare (facebook, mail, mesaj, whatsapp). In contract scria ca trebuia sa mi aduca cdurile in max 60zile de la eveniment si au trecut deja 3 luni jumatate.. m am întâlnit cu el, cu chiu cu vai a adus albumele.. dar acum iar nu mai este de gasit. As vrea sa incerc sa ii trimit o adresa cum ca il voi actiona in instanta. Aveti un model? Sau care ar fi cea mai buna metoda de soluționare a acestui caz pe cale amiabilă? Problema este ca fotograful a mai fost chemat la inca 2 evenimente in cadrul familiei si la care nu s au mai incheiat contracte, dar el a luat banii integral si nu si a onorat comenzile.. eu macar am albumele, dar celelalte persoane n au nimic, decat banii luati. Iar eu il pot actiona in instanta pt ca am contract.
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioanamariasud , utilizator 08:59, 10 Decembrie 2018
Procesul se bazează pe clauzele contractuale.
Exista si interpretarea clauzelor contractuale.
Contract nu inseamna numai ceva scris.Nici mulți avocați nu cunosc acest lucru dar asa este de fapt si de drept.
Proces se poate deschide si fara contract scris daca nu se respecta obiectul contractului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc frumos pentru raspuns. Si ce ar trebui sa fac? Putem să ii trimitem o adresa? In care sa mentionam ca mai are x timp pana intentez proces din cauza nerespectării clauzelor? Daca nu trebuie contract scris, ce pot face ceilalți membrii ai familiei? Am vrea sa rezolvam pe cale amiabilă in prima instanta. Multumesc anticipat
Luați legătura cu un avocat pentru a vă formula o somație prin care i se pune în vedere să își îndeplinească obligațiile pentru a evita intentarea unei acțiuni în răspundere civilă contractuală, context in care va fi obligat și la plata cheltuielilor de judecată.
Dacă somație nu va produce efecte, abia atunci va trebui să luați în calcul posibilitatea depunerii cererii.
Multumesc frumos pentru raspuns
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti deschide proces fără notificare.
O notificare va costa mult fel de fel daca apelați la avocați sofisticat cu tehnici avansate de apărare.
Însăși acțiunea reprezinta somatie dar nu sunt mult avocați și judecători care sa cunoasca asa ceva.De fel, doar cei foarte experimentați cunosc tainele dreptului în amănunt.
De câțiva ani avocații tineri abordează dreptul ca afacere desi dreptul.este o artă.
Dreptul este simplu sau complicat...exista ca vorba...
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Ce ar trebui să fac în cazul în care chiriașul vrea să plece mai devreme, dar mi-a distrus parțial pereții? Florp Florp Buna ziua La inceputul acestei luni am primit o notificare scrisa de la chiruas ca vrea sa rezilieze contractul inainte de termen , mai precis cu data de 1. ... (vezi toată discuția)
Bani dați cu imprumut Ionut2019 Ionut2019 Bună ziua Anul asta am împrumutat pe un membru al familiei cu 40000 euro iar acum omul nu prea are de gând sa ii ramburseze. Banii i-am trimis prin ... (vezi toată discuția)
Restituire avans ptr un serviciu neefectuat Mainerici  Ctin Mainerici Ctin in luna mai 2020 era planificata o nunta, dar datorita staride alerta aceasta nu a mai avut loc. Pentru acest eveniment era incheiat un contract cu o forma;ie ... (vezi toată discuția)