avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce ar trebui să fac în cazul în care chiriașul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce ar trebui să fac în cazul în care chiriașul vrea să plece mai devreme, dar mi-a distrus parțial pereții?

Buna ziua
La inceputul acestei luni am primit o notificare scrisa de la chiruas ca vrea sa rezilieze contractul inainte de termen , mai precis cu data de 1. 09. 2018, avand in vedere ca contractul este pe un an de zile si se incheie pe data de 6. 02. 2019.
Pana aici nu ar fi nici o problema, dar intre timp am constatat ca am peretii sparti , zgariati, murdari, tocurile usilor la fel, wc- ul este intr o stare deplorabila, cada nu stiu daca o mai pot repara, o parte din mobila mi a fost scoasa in balcon si lasata sa mucegaiasca, mobila ramasa in casa ese intr o stare delorabila, etc
Intrebarea mea vine in contextul in care chiriasul imi cere sa platesc toate utilitatile din garantie, garantia. Nu poate fi tras la raspundere pentru dezastrul in care se afla in acest moment apartamentul cu toate bunurile in stare deplorabila din el?
Ce as putea sa fac acum, pt ca pe data de 1. 09. 2018 ar treb sa imi predea cheile la locatie, sa facem procesul verbal de primire predare si sa semnam rezilierea contractului.
Mentionez ca detin fotografiile de dinaintea inchirierii si fotografiile pe care le am facut la momentul descoperii distrugerilor.
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 23:45, 3 Septembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Treceti in procesul verbal daunele descoperite,daca refuza sa semneze ,semnati dvs impreuna cu un martor,pastrati garantia si eventual il dati in judecata pentru restul pagubei dava garantia nu acopera .Succes.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti cu PV unde mentionati starea lucrurilor, cu un martor si faceti o inregistrare, ceva. Ii comunicati ca sunt necesare reparatii, ca ii veti comunica valoarea lor.
Il notificati cu valoarea cand o stiti si il puneti in intarziere. Daca nu merge, in instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cele învederate de dvs, dovezile par edificatoare și aveți șanse mari să obțineți reoararea prejudiciului.
Pașii pe care trebuie să-i urmați sunt următorii:
-în P.V. de predare primire consemnați stricăciunile produse, semnați-l atât dvs, cât și locatarul; luați un martor care urmează să semneze în caz de refuz al locatarului;
-exercitați-vă dreptul de retenție asupra garanției;
-în lipsa unei înțelegeri verbale, formulați o somație prin care să-i puneți în vedere să vă plătească suma estimată de dvs ca reprezentând costul reparațiilor din care scadeți cuantumul garanției; totodată, îi puneți în vedere că refuzul plății vă va obliga să formulați o acțiune, urmând a suporta și cheltuielile de judecată;
-în caz de refuz, ca ultimo ratio formulați o acțiune în răspundere civilă contractuală, solicitând administrarea probei cu înscrisuri, martori, interogatoriu.
Succes!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, in functie de clauzele contractuale, consider ca puteti cere despagubiri pentru insusi faptul ca, chiriasul doreste incheierea contractului inainte de termen. Eu l-as obliga sa ma despagubeasca si cu chiria ramasa pana la incheierea contractului. Sau, chiar daca n-as face asta, macar l-as ameninta ca o voi face, daca nu m-as intelege cu el la plata pagubelor.
Daca acceptati intreruperrea contractului inainte de termen, mergeti sa anuntati organul fiscal, caci altfel veti fi impozitat pe intreaga valoare declarata a contractului de inchiriere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
nihil_sine_deo, utilizator
Ce prevede contractul de inchiriere, raportat la situatia prezentata ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire garantie dupa rezilierea contractului de inchiriere gratiera22 gratiera22 Am avut un contract de inchiriere a unui imobil cu o firma. Dupa 5 ani, chiriasul a cerut rezilierea contractului. La incheierea contractului am cerut si ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere, despagubire Alexandruhorea Alexandruhorea Bună ziua, Vă rog să mă ajutați în următoarea problemă. Am avut un chiriaș, care la expirarea contractului de închiriere a plecat din locuință, ... (vezi toată discuția)
Contract comodat alina2285 alina2285 Buna ziua. As vrea sa ma sfatuiti si pe mine cum pot incheia un contract de comodat. Practic vreau sa inchiriez un apartament si sa fac un contract dar care sa ... (vezi toată discuția)