avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere, despagubire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere, despagubire

Bună ziua,

Vă rog să mă ajutați în următoarea problemă.
Am avut un chiriaș, care la expirarea contractului de închiriere a plecat din locuință, însă mi-a predat imobilul într-o stare deterioarată. Deci există o anumită pagubă. Conform contractul încheiat ar fi trebuit ca la expirarea acestuia să-mi predea imobilul în starea în care a preluat.
Vă rog să-mi spuneți care sunt pașii de urmat într-un astfel de caz. Ar trebui să fac fotografii după paguba produsă sau cum voi proba în fața instanței existența pagubei? Menționez că chiriașul nu vrea să audă de despăgubire.
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 17:36, 7 Ianuarie 2021
Trebuia facut un proces verbal de predare-primire,,dacă nu a fost făcut faceți dvs unul în care constatați pagubele,semnat de martori, faceti poze le anexati.Oricum în cadrul procesului se va realiza o expertiză.Discutiile sunt lungi,multe variabile dacă vreți ceva serios vb cu un av nu merge după ureche cu șabloane de acțiuni.Succes
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc. Exista un proces verbal de predare-primire semnat si de catre chirias prin care se obliga ca va executa reparatiile necesare.
Atunci aveti un argument suplimentar în dovedirea situației respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire garantie dupa rezilierea contractului de inchiriere gratiera22 gratiera22 Am avut un contract de inchiriere a unui imobil cu o firma. Dupa 5 ani, chiriasul a cerut rezilierea contractului. La incheierea contractului am cerut si ... (vezi toată discuția)
Vinzare imobiliara - devastare. Albert Kurtyan Albert Kurtyan O SC a cumparat acum (aproape) 3 ani un imobil la licitatie de la Primarie. A fost intocmit contractul la notar urmind sa fie predat ulterior prin proces ... (vezi toată discuția)
Nepredarea spatiului inchiriat sandry sandry dupa notificarea chiriasului de reziliere a contractului acesta nu preda spatiul conform intalegerii contractuale.chiar dupa doua luni de la reziliere ... (vezi toată discuția)