avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu minim diferentiat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu minim diferentiat

Buna ziua! As vrea sa-mi explice si mie cineva cu pregatire juridica un aspect pe care nu il inteleg.
Conform hotararii de guvern recent adoptata, incepand cu 1 ianuarie 2019 se va acorda salariu minim diferentiat pentru persoanele cu studii superioare si minim un an in vechime in specialitatea studiilor.
Ok, pana aici toate bune si frumoase. Dar tot acolo se precizeaza ca se acorda doar posturilor care necesita studii superioare.
Si aici apare nelamurirea mea. Legea "bonifica" postul s-au angajatul? Nu ar trebui sa beneficieze de acest salariu minim doar daca are studii superioare indiferent daca postul pe care este angajat este de studii medii sau superioare?
Pe aceeasi "logica" a legii si sporul doctoral nu ar trebui acordat doar acelor persoane angajate pe un post de studii superioare care e musai sa aiba doctorat?
Este corect, intrucat se plateste munca prestata intr-o post care presupune studii superioare si nu studiile superioare in sine.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea "bonifica" postul .
Se "bonifica" munca calificata in acest caz.
Un post nu poate fi "bonificat", pot fi "bonificate" performantele profesionale, munca prestata, etc.
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor doctorat ContSters44693 ContSters44693 buna ziua! As vrea sa stiu daca sporul de doctorat se acorda indiferent de domeniul in care este obtinut titlul stiintific, adica in alt domeniu decat ... (vezi toată discuția)
Act aditional returnare bani Gabrielllla Gabrielllla Buna ziua! Am o nelamurire momentan sunt angajata intr-o firma cu jumatate de norma pe o perioada determinata de 3 ani iar la angajare am semnat un act ... (vezi toată discuția)
Sporul de doctorat gaconst gaconst Am dobandit titlul de doctor in 2004. Printr-o eroare, nu am depus diploma de confirmare la serviciul financiar si nici nu am sesizat ca nu mi s-a platit ... (vezi toată discuția)