avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional returnare bani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional returnare bani

Buna ziua!
Am o nelamurire momentan sunt angajata intr-o firma cu jumatate de norma pe o perioada determinata de 3 ani iar la angajare am semnat un act aditional in care se precizeaza ca daca parasesc locul de munca mai devreme de cei 3 ani sunt obligata sa restitui toti banii pe care i-am castigat pana la acea perioada.as dori sa stiu daca este legal acest act aditional.
Si o alta nelamurire daca sunt angajata de un post cu studii superioare care este salariul minim pe care pot fi incadrata?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabrielllla , utilizator 18:59, 16 Mai 2012
Este lovit de nulitate absoluta acest act aditonal .. prin urmare, solicitati angajatorului sa anulati acest act aditional , iar in caz contrar sesizati instanta de judecata.

Art. 10 C.mun.
Contractul individual de muncă este contractul în temeiul căruia o persoană fizică, denumită salariat, se obligă să presteze munca pentru şi sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridică, în schimbul unei remuneraţii denumite salariu.

Art. 159 C.mun.
(1) Salariul reprezintă contraprestaţia muncii depuse de salariat în baza contractului individual de muncă.
(2) Pentru munca prestată în baza contractului individual de muncă fiecare salariat are dreptul la un salariu exprimat în bani.
....

Salariul minim care il puteti primi este de 700 lei , incepand cu data de 01.01.2012. Angajatorul este obligat sa acorde acest salariu indiferent de studiile care sunt necesare pentru ocuparea unui post.
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare studii medii cristina29 cristina29 Buna ziua! O persoana cu studii medii (liceu) poate fi angajata ca muncitor necalificat, cu minimul de 700 ron brut? (vezi toată discuția)
Drepturi salariale neachitate marinescugabriel marinescugabriel Buna ziua, Va rog sa-mi explicati daca o societate aflata in insolventa are sau nu obligatia de a achita salarii pentru activitati desfasurate in baza ... (vezi toată discuția)
Ce texte de lege, asimilează plătitorul de salarii cu angajatorul ? viktorV viktorV 1. Ce texte de lege, asimilează plătitorul de salarii cu angajatorul ? 2. Ce jurisprudență pot invoca în acest sens ? 3. Pot ține în prezent - ... (vezi toată discuția)