avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil nou cu TVA 5% si donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil nou cu TVA 5% si donatie

In cazul in care am semnat un antecontract pentru achizitionarea unui apartament cu TVA-ul de 5% si mama mea ar dori sa-mi cedeze partea ei din casa parinteasca (in conditiile in care tatal meu a decedat) fie prin donatie,fie prin alta modalitate care implica schimbul de propietate imediat, ar afecta in vreun fel semnarea contractului la imobilul nou? In antecontractul apartamentului se specifica faptul ca, in cazul in care in perioada dintre semnarea antecontractului si contractului de vanzare cumparare achizitionez un alt bun imobil, se va aplica TVA de 19% . Ce modalitati exista de trecere a propietatii de la mama mea catre mine care nu implica modificarea TVA-ului de 5%?
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Contract apartment nou Salak Zoltan Salak Zoltan Am cuparat un apartament 2 camere.Antecontractul am semnat anul trecut.Blocul este finalizat,ne-am mutat in luna iulie.Exista vreo modalitate de a semna un ... (vezi toată discuția)
Modalitate aplicare tva la 5% la locuinte dana_burca dana_burca Avand in vedere reducerea TVA la 5% la locuinte, se da urmatoarea situatie: urmeaza sa achizionez un imobil care se incadreaza in prevederile legale, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, poate cineva îmi poate explica cum pot rezolva următoare ... Adawieh Rodica Adawieh Rodica Bună ziua, poate cineva îmi poate explica cum pot rezolva următoare problemă:în 2023 am achiziționat un apartament, acesta urmând să fie achitat de ... (vezi toată discuția)