Daca demisionez dintr-un loc de munca care nu este conform cu pregatirea mea profesionala pot primi somaj?
Daca demisionez ,sa zicem , la jumatetea anului cum ramane cu zilele de concediu de odihna aferente lunilor lucrate din anul in curs si neluate ? Pot cere sa-mi fie platite sau trebuie sa mi le iau si mai apoi sa demisionez?
Multumsc anticipat pt raspunsuri.
Daca demisionati nu aveti dreptul la somaj, doar daca erati in situatia de a fi concediat ca urmare a desfiintarii locului de munca.
In alta ordine de idei, concediul de odihna neefectuat va fi platit atunci cand plecati din unitate, (la incetarea contractului de munca). Ar fi bine sa vorbiti acolo unde sunteti angajat despre acest lucru, ca sa nu va treziti cu cine stie ce surprize! Oricum, Codul Muncii prevede clar acest lucru!
Daca demisionati nu aveti dreptul la somaj. Doar cei ce sunt concediati ca urmare a desfiintarii locului de munca pot beneficia de somaj.
In alta ordine de idei, plata concediului de odihna neefectuat este obligatorie atunci cand plecati din unitate. Acest lucru este precizat clar in Codul Muncii.
Concediu de odihna
dalela23
am si eu o nelamurire....daca am lucrat 5 luni prin somaj....si am renuntzat din diferite motive, prin demisie am dreptul la plata concediului de odihna.
stiu ... (vezi toată discuția)