avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Trecere la regim de impozitare bazata pe norma de venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Trecere la regim de impozitare bazata pe norma de venit

Buna ziua,
am un PFA cu impozitare in regim real, deschis in 2018 in aprilie, deci activitate de 9 luni, si as dori sa trec la impozitare bazata pe norma de venit.

Ma intereseaza daca pot face trecerea incepand cu ianuarie 2019 si daca da, care este procedura.
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
dpacks, utilizator
Cel mai recent răspuns: dpacks , utilizator 02:27, 10 Decembrie 2018
Bună dimineața!
Mergeți la Primăria de sector/localitate și solicitați în scris informații despre cuantunmul normei pe venit la nicelul acelui sector/acelei localități pentru domeniul în care activați ca PFA.
Apoi analizați dacă că vă convine, pentru că eu știu că normele diferă de la un sector la actul./de la o localitate la alta.
Apoi solicitați înscrioere la anaf-ul la care plătiți taxe și impozite să nu vă mai calculeze la venitul real, trebuie să modificați declarațiile.
Succes!
Multumesc de raspuns, cuantumul il cunosc, nu stiu daca se poate trece de la un sistem de impozitare la altul. Am o informatie nesigura cum ca trebuie sa ramai o perioada minima la un sistem de impozitare pana cand poti sa treci la alt sistem de impozitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la sistem de impozitare pe norma de venit agricol la sistem real Dumitruma Dumitruma Am un PFA infiintat in 2015 cu sediul in Bucuresti , sector 6, cu activitati agricole în județul Ialomita, cu cultivare și vânzarea de cereale fără ... (vezi toată discuția)
Diferente intre norma venit si sistem real la pfa iricris iricris intrucat am un pfa nou cu obiect de activ.inchiriere biciclete pt.divertisment si urmeaza sa depun declaratiile la finante , nu stiu ce sa aleg, impozitare pe ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit + venituri din chirii. cum se impoziteaza? SpF2016 SpF2016 Sunt inregistrat ca PFA cu norma de venit. Platesc si contributii la CAS si CASS. As vrea sa dau un apartament in chirie (pe termen lung, nu in scop turistic) ... (vezi toată discuția)