avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Diferente intre norma venit si sistem real la PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Diferente intre norma venit si sistem real la PFA

intrucat am un pfa nou cu obiect de activ.inchiriere biciclete pt.divertisment si urmeaza sa depun declaratiile la finante , nu stiu ce sa aleg, impozitare pe baza normei de venit sau in sistem real.VA rog sa ma ajutati.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:38, 4 Mai 2014
Dumneavoastra trebuie sa decideti care sistem de impozitare va este preferabil! Cel pe baza de norme de venit se caracterizeaza prin aceea ca se plateste o anumita suma pe care puteti sa o cunoasteti inca de la inceput; sistemul real se caracterizeaza prin aceea ca venitul net (cel care se impoziteaza) se obtine din diferenta intre venituri si cheltuielile dvs (legale, bineinteles!). Daca aveti multe cheltuieli, eu cred ca preferabil ar fi sa alegeti sistemul real!
1. la impozitarea in sistem real se plateste impozitul de 16% la venitul net (dupa ce se scad cheltuielile din venitul brut)
2. la impozitarea pe norma de venit se plateste impozit de 16% raportat la norma de venit din localitatea de domiciliu stabilita pentru activitatea respectiva pe anul respectiv.

Verificati daca pentru codul caen pe care il aveti exista si varianta impozitarii pe norma de venit, aflati care este norma si calculati ce varianta va convine mai mult tinand cont de ce incasari presupuneti ca veti avea si ce cheltuieli
Nu cred ca pentru codul C.A.E.N. descris de dvs. se poate alege norma de venit. Exista o lista la A.N.A.F. O gasiti aici:
[ link extern ] !/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit pfa loredanastiuca loredanastiuca Imi poate spune cineva cum se calculeaza impozitul in 2011 pentru un taximetrist care e PFA? Se calculeaza 16% din incasari (venit), sau se deduc si anumite ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala - ce tip de impozit sa aleg? s_vter s_vter Buna ziua! Pentru o intreprindere individuala nou infiintata cu codul CAEN 0150, ce modalitate de impozitare sa aleg, venit net in sistem real sau norma de ... (vezi toată discuția)
Pfa in sistem real sau in norma de venit? simonaban simonaban Buna ziua, Intentionez sa imi deschid un pfa pentru un stand cu cosmetice si accesorii,spatiul este mic,venitul lunar depaseste foarte rar 3000 de lei,nu stiu ... (vezi toată discuția)