avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... INTREPRINDERE INDIVIDUALA - ce tip de impozit sa aleg?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

INTREPRINDERE INDIVIDUALA - ce tip de impozit sa aleg?

Buna ziua! Pentru o intreprindere individuala nou infiintata cu codul CAEN 0150, ce modalitate de impozitare sa aleg, venit net in sistem real sau norma de venit?!. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 20:48, 20 Septembrie 2010
1.Analizați mărimea normei de venit în zona dvs. la care aplicați 16% impozit pe venit și 5,5% contribuția de sănptate;
2. Pentru sistemul real, faceți o analiza a marimii veniturilor pe care estimați să le obțineți precum și a cheltuielilor aferente acestor venituri ( numai cheltuielile deductibile) determinand astfel venitul net la care se percep:
- impozitul pe venit 16%;
- contribuția de sănătate 5,5%,
3. Comparați rezultatele de la cele doua variante si veți putea să luați decizia în cunoștiință de cauza.
NOTÃ:
- va trebui să țineți cont că la sistemul real veți ține și contabilitate aîn partidă simplă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit pfa loredanastiuca loredanastiuca Imi poate spune cineva cum se calculeaza impozitul in 2011 pentru un taximetrist care e PFA? Se calculeaza 16% din incasari (venit), sau se deduc si anumite ... (vezi toată discuția)
Pfa - trecere la sistem real codew codew Sunt intreprindere individuala (PFA) la norma de venit M-am inregistrat de curand ca platitor de TVA, deoarece am un contract de prestare de servicii ... (vezi toată discuția)
Pfa/sc dates.raluca dates.raluca Buna dimineata, care este diferenta dintre o persoana fizica autorizata si o societate comerciala? Ce avantaje/ dezavantaje au? Va multumesc (vezi toată discuția)