avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... INTREPRINDERE INDIVIDUALA - ce tip de impozit sa aleg?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

INTREPRINDERE INDIVIDUALA - ce tip de impozit sa aleg?

Buna ziua! Pentru o intreprindere individuala nou infiintata cu codul CAEN 0150, ce modalitate de impozitare sa aleg, venit net in sistem real sau norma de venit?!. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 20:48, 20 Septembrie 2010
1.Analizați mărimea normei de venit în zona dvs. la care aplicați 16% impozit pe venit și 5,5% contribuția de sănptate;
2. Pentru sistemul real, faceți o analiza a marimii veniturilor pe care estimați să le obțineți precum și a cheltuielilor aferente acestor venituri ( numai cheltuielile deductibile) determinand astfel venitul net la care se percep:
- impozitul pe venit 16%;
- contribuția de sănătate 5,5%,
3. Comparați rezultatele de la cele doua variante si veți putea să luați decizia în cunoștiință de cauza.
NOTÃ:
- va trebui să țineți cont că la sistemul real veți ține și contabilitate aîn partidă simplă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - trecere la sistem real codew codew Sunt intreprindere individuala (PFA) la norma de venit M-am inregistrat de curand ca platitor de TVA, deoarece am un contract de prestare de servicii ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit pfa loredanastiuca loredanastiuca Imi poate spune cineva cum se calculeaza impozitul in 2011 pentru un taximetrist care e PFA? Se calculeaza 16% din incasari (venit), sau se deduc si anumite ... (vezi toată discuția)
Pfa/sc dates.raluca dates.raluca Buna dimineata, care este diferenta dintre o persoana fizica autorizata si o societate comerciala? Ce avantaje/ dezavantaje au? Va multumesc (vezi toată discuția)