avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

In timpul anului școlar se poate lua concediu fara plata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:56, 24 Februarie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr.1/2011
art.255
...
(8) Personalul didactic titular cu contract pe perioadă nedeterminată poate beneficia de concediu fără plată pe timp de un an școlar, o dată la 10 ani, cu aprobarea unității de învățământ sau, după caz, a inspectoratului școlar, cu rezervarea postului pe perioada respectivă.

In speta, concediul fără plată se poate lua si in timpul anului.
Concediul fără plată de 1 an (la peste 15 lucrati) se poate fragmenta (adica 2 luni, munca ,apoi cerere pentru restul de 10 luni)?
Mulțumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se poate ... insa verificati conditiile de acordare si in Reg. Intern al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata in invatamant iams3006 iams3006 Lucrez in invatamant de 14 ani si nu am beneficiat pana acum de concediu fara plata. Daca imi iau 1 an CFP pot sa lucrez legal in alta parte si sa imi ramana ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata pentru un titular in invatamant JOHNVASILE JOHNVASILE Un cadru didactic cu peste 30 ani vechime, profesor titular care a lucrat continuu de la angajare (1987) pana acum, in ce conditii isi poate lua un CFP ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Anna-Nektaria Anna-Nektaria Un profesor cu o vechime de 4 ani a solicitat concediu fara plata un an si afost refuzat pe motiv ca nu are 10 ani vechime. Exista vreo reglementare legala? (vezi toată discuția)