avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata pentru un titular in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata pentru un titular in invatamant

Un cadru didactic cu peste 30 ani vechime, profesor titular care a lucrat continuu de la angajare (1987) pana acum, in ce conditii isi poate lua un CFP (Concediu Fara Plata)? Se pastreaza catedra ca titular? Care este durata maxima a concediului pentru aceasta vechime?
Cel mai recent răspuns: JOHNVASILE , utilizator 08:56, 23 Ianuarie 2019
Legea 1/2011
art.255
...
(8) Personalul didactic titular cu contract pe perioadă nedeterminată poate beneficia de concediu fără plată pe timp de un an școlar, o dată la 10 ani, cu aprobarea unității de învățământ sau, după caz, a inspectoratului școlar, cu rezervarea postului pe perioada respectivă.
.....

Multumesc pentru raspuns domnule Cornel Vasile!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere activitate didactica/concediu fara plata pentru 1 an useraa useraa Buna ziua, Sunt director la o unitate de invatamant preuniversitar si as avea rugamintea de a ma ajuta cu urmatoarea situatie : am un cadru didactic cu ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata in invatamant iams3006 iams3006 Lucrez in invatamant de 14 ani si nu am beneficiat pana acum de concediu fara plata. Daca imi iau 1 an CFP pot sa lucrez legal in alta parte si sa imi ramana ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt profesor titular cu vechime 15 ani. in 2014 mi-am ... Ada83 Ada83 Buna ziua, sunt profesor titular cu vechime 15 ani. In 2014 mi-am luat CFP 4 luni. Mai am dreptul sa mai iau CFP anul acesta și care ar fi perioada maxima a ... (vezi toată discuția)