avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Internarea nevoluntara a unei persoane cu boli psihice
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Internarea nevoluntara a unei persoane cu boli psihice

Buna ziua ! De un an ne confruntam cu atacurile unui barbat care sufera de schizofrenie. Ne-a spart geamurile tot anul,chiar zilele trecute a fost ultimul incident. Politia a venit de fiecare data,a luat probe,l-au dus la sectie si i-au dat drumul. L-au prins si in fapt,dar din nou,nimic. A fost internat o perioada scurta de timp,apoi i s-a dat drumul si a continuat cu amenintari. Victimele sunt oameni batrani (bunicii mei), in afara de a se uita stanga-dreapta si de a trage rulourile la geamuri,altceva nu pot face. Politia a sugerat de multe ori sa ne rezolvam singuri problema, dar noi inca mai speram la o solutie legala si la o rezolvare corecta si umana a problemelor. Mama individului refuza sa il interneze,ii plateste toate amenzile si-l apara.
Acum 3 saptamani am fost chemati la politie pentru a semna pentru trimiterea dosarului in instanta,dar dosarul inca nu a fost trimis,dupa cum au recunoscut domnii politisti zilele trecute.
E o situatie delicata, caut de un an solutii legale,ne rugam de politisti sa grabeasca procesul sau macar sa mearga intr-un ritm normal,dar nu se intampla nimic. Nu stim ce sa mai facem ca sa facem povestea asta sa se termine mai repede.
Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Eugenia Serban , Avocat 09:37, 13 Decembrie 2018
Buna ziua!
Exista posibilitatea de internare nevoluntara, insa trebuie hotarata de catre instanta. Se va face o evaluare/expertiza medicala, va fi audiata si persoana a carei internare se solicita si va fi obligatorie prezenta procurorului. Instanta va hotara daca exista motive de internare nevoluntara.
Multumesc pentru raspuns !
Problema este ca stim acest lucru si asteptam sa fie pus in practica,. Dupa cum am spus,dosarul trebuia trimis de acum 3 saptamani ,dar acest lucru nu s-a intamplat. Se poate grabi cumva procesul ? Sau o sa asteptam ,ca in alte cazuri, ani de zile pana se va lua o decizie ?
Faceti o cerere de urgentare/preschimbare termen!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar nefinalizat la politie dupa mai bine de 2 ani tripmedia tripmedia Am inceput un topic acum 2 ani, referitor la acuzatia de conducere fara permis, forma continuata ( de 3 ori ), a unui inculpat, aflat la momentul savarsirii ... (vezi toată discuția)
Dosar penal alcool la volan - in cautare de avocat specializat adrianvvv adrianvvv Va salut. Sunt Adrian, am 29 de ani, si locuiesc in Bucuresti. Am fost oprit anul trecut de politie la sfarsitul lunii mai de un echipaj de politie. ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice - persoana cu tulburari mintale adeeadeea adeeadeea Buna ziua! Am o problema: zi de zi si noapte de noapte, de vreo 10-15 ori pe zi cel putin, o doamna in varsta, bolnava, care locuieste cu fiul ei, un etaj mai ... (vezi toată discuția)