avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie concediu de odihna - mod de calcul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie concediu de odihna - mod de calcul

Conform art. 150, alin. (2) din Codul muncii, "Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu".
In situatia in care ultima parte a CO pentru anul in curs se termina pe 31 Decembrie, care sunt cele 3 luni anterioare celei in care se intra in CO pentru anul urmator, necesare pentru calcularea indemnizatiei de concediu, daca acesta incepe de la 1 Ianuarie?
Concret: pentru ultima parte a CO pentru anul 2018, planificata in perioada 28.11-31.12.2018, indemnizatia pentru CO a fost calculata in functie de veniturile salariale ale lunilor August-Septembrie-Octombrie 2018. Incepand cu 1.01.2019, voi fi in CO aferent anului 2019. Astfel, as dori sa aflu care vor fi cele trei luni cu venituri salariale dupa care se va calcula indemnizatia de CO incepand cu 1.01.2019? Tot August-Octombrie 2018, deoarece CO este in continuare? Sau, Septembrie-Noiembrie 2018, deoarece in mare parte din Noiembrie am beneficiat de drepturi salariale aferente orelor lucrate? Sau, Octombrie-Decembrie, desi din 28 Noiembrie 2018 am beneficiat de indemnizatie pentru CO/2018?
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
adiaconu, utilizator

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de odihna dupa o luna de concediu medical! oanaelena88 oanaelena88 Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati la calculul concediului de odihna aferent lunii noiembrie 2014, in conditiile in care eu in luna august am avut concediu ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu sorin sava sorin sava Buna ziua As avea nevoie de un sfat Un angajat are 24 zile CO in 2020 Venitul salarial conform CIM =S1 In perioada 1 ian - 1 iulie 2020 efectueaza 10 ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu odihna ContSters228924 ContSters228924 Buna ziua,m-am lovit de urmatoarea situatie : sunt un angajat cu un salariu de 3000 ron brut lunar (timp de 9 luni intr-un an calendaristic),urmand ca in ... (vezi toată discuția)