avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul concediu odihna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul concediu odihna

Buna ziua,m-am lovit de urmatoarea situatie : sunt un angajat cu un salariu de 3000 ron brut lunar (timp de 9 luni intr-un an calendaristic),urmand ca in ultimele 3 luni ale anului sal sa se fi modificat la 350 cu norma redusa 2 ore/zi .Cum e normal sa mi se calculeze concediu de odihna ce imi revine de drept ?Mi se face o medie a sal pe tot anul sau calculul se raporteaza doar la luna cand se acorda concediul( luna decembrie- 350 ron brut )???????Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 18:28, 16 Ianuarie 2012
art.150 Codul Muncii:

(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu

Deci,daca ati beneficiat de co in decembrie,vi s-au luat in calcul salariile din noiembrie,octombrie si septembrie 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu odihna anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : o salariata care a fost in concediu medical mai multe luni, brutul realizat in lunile de concediu ... (vezi toată discuția)
Rugaminte calcul salariu. laura59 laura59 Avand in vedere art. 150 din Codul muncii, alin.1 si 2, va rugam sa ne spuneti cum se calculeaza drepturile salariale ale unui angajat care a fost in concediu ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna anyme anyme Buna seara, Am un angajat care a demisionat in 10 decembrie. 1.Cum ii calculez suma aferenta concediului de odihna neefectuat? 2.Unde o trec in declaratia ... (vezi toată discuția)