avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Donațiile sunt considerate venituri?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Donațiile sunt considerate venituri?

Până în noiembrie 2018 am fost pensionat cu pensie de invaliditate de gradul 3 datorită unui cancer de vezică. Anul acesta mi s-a descoperit un al doilea cancer orofaringian în stadiul 4 și ca atare mi s-a schimbat încadrarea la pensie de invaliditate (cod N22) de gradul 2. Mai mulți prieteni, cunoștiințe, răspândiți peste tot în lume vor să mă ajute cu donații pentru lupta mea împotriva cancerului (cu 640 lei chiar nu poți face nimic)
Întrebarea mea este dacă donațiile sunt considerate venituri în sensul legii 263/2010 și dacă le pot primi fără riscul de a îmi pierde pensia.
Cel mai recent răspuns: RaduThor , utilizator 19:04, 10 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Donatiile nu sunt venituri. Nu va veti pierde pensia.
Totuși codul fiscal spune că donațiile sunt venituri neimpozabile, până la o anumită limită.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate. SorinBv SorinBv Bună ziua! Am depus dosarul de pensionare pe caz de invaliditate cod pensie n22 și am primit decizia din care reiese ca am pensie de 222 de lei,și vreau sa ... (vezi toată discuția)
Acordarea pensiei anticipate liviuovidiumanea liviuovidiumanea Buna ziua,am fost pensionat conform deciziei din 18 iun 2018 privind acordarea pensiei de invaliditate (cod pensie N22) unde la punctul F. Stagiul total de ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate silvia59 silvia59 ce implicatii asupra calcului pensiei de limita de varsta poate avea trecerea de la pensia de invaliditate gradul II la pensia de invaliditate gradul ... (vezi toată discuția)