avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

In urma decesului bunicilor mei ar trebui sa dezbatem succesiunea insa unchiul meu, care locuieste pe proprietate, refuza orice dialog. Cum de la decesul ultimului bunic au trecut deja 10 luni si nu am facut nici o formalitate, as putea sa stiu daca dreptul mamei mele, pe care o reprezinta, s-a prescris? ...
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
Tiberiu2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tiberiu2 , utilizator 21:37, 10 Decembrie 2018
Buna seara,
Dreptul la mostenire este IMPRESCRIPTIBIL.
Daca nu va intelegeti civilizat atunci va puteti adresa instantei de judecata.
Actiunea de dezbatere succesorala , precum si cea in vederea impartelii nu sunt prescriptibile.

Asadar, aceste actiuni pot fi promovate oricand.

Dreptul de optiunea succesorala trebuie manifesta intr-un an de la deces ( altminteri, sunteti considerat strain de succesiun e).

Dreptul de optiune succesorala rezulta din declaratii notariale, ori din acte prin care lasati sa se intrevada vointa de a succede ( preluati bunurile din masa succesorala, platiti impozitele si taxele aferente).
Imputernicirea pe care mi - a facut-o mama, pentru a actiona in numele ei poate fi considerata exercitarea optiunii succesorale? Nu detin titlurile de proprietate, si nici nu stiu exact care sunt bunurile in cauza, unchiul meu cunoaste situatia dar evita sa comunice ori sa mi transmita copii dupa acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea succesiunii AndreeaSc88 AndreeaSc88 Buna ziua, am o intrebare legata de legea succesiunii. Contextul este urmatorul: tatal meu biologic (parintii mei s-au despartit acum 30 ani, tatal meu nu s-a ... (vezi toată discuția)
Moștenire Maria010998 Maria010998 Bună ziua! Dacă părinții mei au murit acum 35 de ani si eu și fratele meu nu am dezbătut moștenirea atunci dar el nu a avut pretenții atunci, eu am ... (vezi toată discuția)
Refuz succesiune Pedrosicos Pedrosicos Fratele nu vrea sa facem succiunea. Cum îl pot obliga legal. Pot sa îmi vând partea de moștenire altcuiva? (vezi toată discuția)