avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recuperare creante
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recuperare creante

Buna ziua. In urma cu cateva luni am livrat o cantitate e floarea soarelui si o cantitate de porumb unui trader de cereale renumit in Romania fara sa imi fac nici o problema de plata lor . Desi in contract era stipulat 10 zile lucratoare am inteles ca au mici problema financiare si am asteptat mai mult . Dar se pare ca aceste probleme financiare nu sunt chiar asa de mici si de la prima livrare de floarea soarelui a trecut mai bine de 2 luni jumate. Telefonic ma tot amana ca azi ca maine ca saptamana viitoare ca cel tarziu in decembrie si tot asa. Eu sunt persoana fizica ce posibilitati am sa imi recuperez banii. Am aceleasi conditii ca si persoanele fizice autorizate? Protectia consumatorului se implica in astfel de situatii? Din ce am mai scormont pe internet acestia ar plati doar in faza in care li se pune poprire pe cont. In prima faza cer o amanare si pana la a doau infatisare achita suma.Va rog cei care s-au mai batut de astfel de situatii sa imi dea cateva informatii de unde sa incep sa imi recuperez banutii. Firma este un mamut in industria agricola dar se pare ca are probleme de ceva vreme si actionarii incep sa divizeze firma in mai multe firme mai mici . Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 13:04, 12 Decembrie 2018
Ar fi bine sa ii dati in judecata si sa va grăbiți.
Daca aveti contract cu ei si dovada predarii, mailuri de la ei ca spun ca vor plati, tot ce tine de derularea acestei operatiuni, puteti opta pentru somatie de plata, e rapida, executorie si cu taxa de timbru de 200 lei.
Intr-adevar, puteti opta pentru varianta propusa de colega mea, cea a ordonantei de plata, precedata de o somatie de plata.
Totodata, daca datoria este sub 10.000 lei se
poate formula o cerere de valoare redusa, ce se judeca in camera de consiliu.
Actiunea in raspundere contractuala o vad ca pe o ultimo ratio, daca nu reiese indubitabil din inscrisuri ca creanta este certa, lichida, exigibil, fiind imperios necesar un probatoriu mai complex.
Mergeti cu actele la avocat!
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Din pacate mailuri de la ei nu am,Am trimis mailuri dar al ele nu raspund.Am verificat mesajele primite pe telefon dar nu promit niumic legat de plata in mesaje . O fac doar telefonic asta in cazul in care raspund. Banuiesc ca is constienti de situatie si nu fac promisiuni in scris.
Mergeti cu actele la avocat și nu mai pierdeți vremea.
Cu cât așteptați cu atât va fi mai rau.

Alte discuții în legătură

Executare silită din cauza firmei de asigurare omniasig Șerban Călin Șerban Călin Bună ziua. Tatăl meu a făcut un credit pe firma sa la o bancă(IFN) pentru achiziționarea unui utilaj agricol (combină). Creditul urma a fi plătit ... (vezi toată discuția)
Creanta catre o firma de recuperari Raluca1Alexe Raluca1Alexe Buba ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema. Acum mai bine de 10 ani, sotul meu (pe atunci nu ne cunosteam) si-a facut un abonament la o firma de telefonie ... (vezi toată discuția)
Restante societate telefonie mobila ionmircea ionmircea Sunt abonat Vodafone din anul 2005, achitandu-mi facturile intotdeauna la timp,neinregistrand nicio restanta. Din februarie 2011si pana in prezent am de plata ... (vezi toată discuția)