avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie sau concediere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie sau concediere?

Buna ziua
Șeful meu este nemulțumit de munca pe care o prestez.Mi a spus ca nu mai are nevoie de serviciile mele,ca încetam colaborarea.Nu pot decât sa accept situația.Mi am cerut concediul de odihna ,cele 12 zile la care aveam dreptul,pentru ca lucrez de numai 7 luni la dumnealui.In continuare am preaviz de 20 zile lucrătoare .Problema este ca mi s-a dat o cerere de demisie pe care sa o semnez.Acest lucru nu mi se pare corect.Nu eu am cerut sa plec,sa rămân fără jobDaca este nemulțumit și nu vrea sa mai lucrez acolo,atunci cred ca trebuie sa ma concedieze.I am cerut sa-mi desfacă contractul de munca ,in așa fel încât sa pot beneficiez de șomaj pana îmi gasesc un alt loc de munca.Dar nu vrea sa facă acest lucru deoarece vrea sa angajeze pe altcineva pe postul meu.Care este cel mai corect lucru de făcut in aceasta situatie?Va mulțumesc

Alte discuții în legătură

Renuntarea la preaviz daridannah daridannah pot renunta la preaviz?si daca da mai pot primi indemnizatia de somaj?in baza carei legi se poate face asa ceva? (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca costev costev Buna ziua, Am fost anuntat de sef ca doreste sa plec din companie si ca vrea sa-mi dau demisia. Nu mi-a dat nici un motiv desi am incercat sa aflu care e ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in caz de seful nu imi accepta demisia si ma obliga cu amenintari sa raman la munca Alisa29 Alisa29 Buna ziua. Am o problema cu locul de munca,mi.am dat demisia pe 1 aprilie (din motive atat personale cat si medicale)si sefu meu nu mi.a acceptat nimic ci a ... (vezi toată discuția)