Buna seara.Am facut contestatie la Comisia de Experti de Medicina Muncii am primit ca este inregistrata dar nu poate fi indeplinita in momentul de fata din lipsa membrilor.Va rog sa mi spuneti cat trebuie sa astept ?Multumesc!
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-Art. 155 (1) In situatia in care angajatorul sau reprezentantul acestuia ori, dupa caz, persoana fizica autorizata in cazul profesiilor liberale sau inspectorul de munca ori lucratorul sau asiguratorul nu sunt de acord cu concluziile stabilite in procesul-verbal de cercetare ori cu masura tehnica sau organizatorica formulata, se pot adresa, in scris, in termen de 30 de zile de la data primirii procesului-verbal de cercetare a cazului de boala profesionala, Comisiei de experti de medicina muncii acreditati de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Sanatatii.
(2) Componenta si atributiile Comisiei de experti vor fi stabilite prin ordin comun al ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei si al ministrului sanatatii publice. -Art. 156 Solutiile adoptate in aceste situatii vor fi comunicate in scris celor interesati, in termen de 20 de zile de la data primirii contestatiei.
Va trebui sa asteptati pana se intruneste comisia (sunt date prestabilite, nu se intruneste comisia de cate ori se primeste o contestatie) si se pronunta. Membrii comisiei nu au numai aceasta sarcina de serviciu si majoritatea sunt angajati in ministere diferite.
Pana nu se nominalizeaza noile comisii de catre ministerele implicate nu aveti ce face.
La sfarsitul anului trecut a fost publicat in MO un act normativ care nominalizeaza astfel de comisii. Din pacate nu am notat nr. / data.