avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de acces catre teren proprietate personala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de acces catre teren proprietate personala

buna seara
anul acesta am cumparat 2 loturi de teren cu suprafata de 12 mp fiecare cu numere cadastrale si cu extras de carte funciara in fata unui bloc de locuinte nou construit dat in folosinta. Aceste loturi se invecineza la Sud cu constructia si la nord cu trotuarul (domeniu public) . In extrasul de carte funciara apar ca fiind curti constructii neimprejmuite ,
primaria - nu vrea sa imi aprobe schimbarea bordurile drepte cu cele tesite (pe cheltuiala mea) pentru a facilita dreptul de a intra cu masina pe aceste proprietati si a o parca pe loturie specificate , avand in vedere ca am declaratii notariale de la fiecare proprietar din bloc "" ca sunt de acord cu folosire terenului specificat in scop de parcare auto "". autoritatea locala imi comunica urmatoarele "" dreptul de servitute din drumul pulic peste trotuar este interzis si nu pot sa parchez masina la o distanta mai mica de 5 m fata de constructie

"" . ce este de facut in acest caz????
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2018
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: jubly20029 , utilizator 08:54, 13 Decembrie 2018
Buna seara
Va sfatuiesc sa va adresati instantei.
N-aveti alta sansa decat sa formulati o cerere de chemare in judecata.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trotuarul de langa bloc apartine blocului ? Pilu Pilu Buna seara. M-am contrazis cu cineva si as dori ceva pareri. Chiar langa blocul in care locuiesc eu este un trotuar de-a lungul blocului, lat de 1,7 m. Langa ... (vezi toată discuția)
Consecinte neinscriere constructie in cf babysee babysee Am construit o casa cu 3 ani in urma pe terenul proprietatea mea. Am obtinut si procesul-verbal de receptie finala. Inca nu am ajuns la cartea funciara sa ... (vezi toată discuția)
Problema vanzare teren popaionut2002 popaionut2002 Buna ziua, In 2011 am achizitionat un teren de 700 mp. In favoarea acestui teren aveam drept de servitute asupra a 2 terenuri (unul rest de 100 mp din ... (vezi toată discuția)