Buna seara. M-am contrazis cu cineva si as dori ceva pareri. Chiar langa blocul in care locuiesc eu este un trotuar de-a lungul blocului, lat de 1,7 m. Langa trotuar e o alee deschisa circulatiei publice si in continuare garaje, dar e o zona putin circulata. Stim cu totii ca nu e voie sa stationezi pe trotuar, dar pe trotuarul respectiv stationeaza toata lumea, care cum apuca, ca stim bine ca nu prea sunt locuri de parcare. Conflictul e ca cei care locuiesc in bloc considera ca sunt indreptatiti ei sa stationeze (parcheze) pe trotuar, nu cei care vin din toate partile si lucreaza acolo in zona, iar cand isi termina serviciul isi iau masinile si pleaca. Eu sunt de parere ca acel trotuar e considerat domeniu public si nu se poate spune ca am avea noi prioritate, fata de ceilalti. Dv. ce parere aveti ? Multumesc daca vine cineva cu vre-o parere.
DenisRif
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In mod normal nu se poate parca pe trotuar decat daca exista vreun indicator in acest sens care sa permita acest lucru...!! Vorbind acum la mica intelegere este domeniu public si au dreptul sa parcheze liber....
ynocentta
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Apartine de imobilul de locuit in comun rebordul fundatiei ,respectiv zona de 0,8-1 m lipita de imobil
Restul terenului poate avea statut privat sau apartine domeniului public care nu poate fi ocupat de niciun cetatean fara acordul primariei teritoriale
Mai ales daca este zona de acces,parcarea de vehicule este strict interzisa
Adam Grecu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
In actul dvs. de proprietate sta scrisa si cota-parte indiviza din suprafata pe care este construit blocul, adica inclusiv acel mic trotuar sau rebord cum i s-a mai zis.
Incercati sa faceti niste calcule simple.