avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trotuarul de langa bloc apartine blocului ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trotuarul de langa bloc apartine blocului ?

Buna seara. M-am contrazis cu cineva si as dori ceva pareri. Chiar langa blocul in care locuiesc eu este un trotuar de-a lungul blocului, lat de 1,7 m. Langa trotuar e o alee deschisa circulatiei publice si in continuare garaje, dar e o zona putin circulata. Stim cu totii ca nu e voie sa stationezi pe trotuar, dar pe trotuarul respectiv stationeaza toata lumea, care cum apuca, ca stim bine ca nu prea sunt locuri de parcare. Conflictul e ca cei care locuiesc in bloc considera ca sunt indreptatiti ei sa stationeze (parcheze) pe trotuar, nu cei care vin din toate partile si lucreaza acolo in zona, iar cand isi termina serviciul isi iau masinile si pleaca. Eu sunt de parere ca acel trotuar e considerat domeniu public si nu se poate spune ca am avea noi prioritate, fata de ceilalti. Dv. ce parere aveti ? Multumesc daca vine cineva cu vre-o parere.
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 18:39, 11 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat nu sunt locuri marcate este domeniu public si poate parca oricine acolo.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal nu se poate parca pe trotuar decat daca exista vreun indicator in acest sens care sa permita acest lucru...!! Vorbind acum la mica intelegere este domeniu public si au dreptul sa parcheze liber....
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2019
DenisRif, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apartine de imobilul de locuit in comun rebordul fundatiei ,respectiv zona de 0,8-1 m lipita de imobil
Restul terenului poate avea statut privat sau apartine domeniului public care nu poate fi ocupat de niciun cetatean fara acordul primariei teritoriale
Mai ales daca este zona de acces,parcarea de vehicule este strict interzisa
Sarut mana si multumesc pentru raspuns, ati putea sa-mi spuneti unde e prevazuta chestia asta cu rebordul 0,8 - 1 m. ?, Multumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In actul dvs. de proprietate sta scrisa si cota-parte indiviza din suprafata pe care este construit blocul, adica inclusiv acel mic trotuar sau rebord cum i s-a mai zis.
Incercati sa faceti niste calcule simple.

Alte discuții în legătură

Drept de acces catre teren proprietate personala jubly20029 jubly20029 buna seara anul acesta am cumparat 2 loturi de teren cu suprafata de 12 mp fiecare cu numere cadastrale si cu extras de carte funciara in fata unui bloc de ... (vezi toată discuția)
Trotuar / portiune beton langa zidul blocului B. Nicoleta B. Nicoleta Buna ziua, Imi puteti spune daca portiunea de beton de langa zidul blocului apartine asociatiei si in cazul degradarii se suporta reparatia din fond de ... (vezi toată discuția)
Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)