avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trotuar / portiune beton langa zidul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trotuar / portiune beton langa zidul blocului

Buna ziua,
Imi puteti spune daca portiunea de beton de langa zidul blocului apartine asociatiei si in cazul degradarii se suporta reparatia din fond de reparatii.
Cel mai recent răspuns: B. Nicoleta , utilizator 13:09, 24 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, acel trotuar apartine imobilului=> e parte comuna => e in administrarea asociatiei => reparatia lui se suporta din fd de reparatii.
Acel trotuar se face la orice constructie, protejeaza fundatia de infiltrarea apei ce se scurge de pe pereti cand ploua. Apare in proiectul blocului si este executat de constructor de multe ori chiar inainte de finalizarea etajelor. Nu-l face primaria sau vreo alta entitate ca sa fie proprietatea altuia.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rebordul din jurul imobilelor de locuit in comun reprezinta parte comuna si intretinerea si administrarea zonei intra in responsabilitatea asociatieid e proprietari
Concret zona respectiva de 0,8-1,0 m reprezinta zona intre fundatia imobilului si restul terenului
Reparatia rebordului se asigura si se executa d ecatre asociatia de proprietari din fondul de reparatii sau alte surse la indemana asociatiei
Rebord pe naiba. Vedeti in DEX ce-i aia. Initiatorul a intrebat despre trotuar.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2019
CipM, utilizator
Multumesc mult.
Va doresc o zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trotuarul de langa bloc apartine blocului ? Pilu Pilu Buna seara. M-am contrazis cu cineva si as dori ceva pareri. Chiar langa blocul in care locuiesc eu este un trotuar de-a lungul blocului, lat de 1,7 m. Langa ... (vezi toată discuția)
Dreptul propietarului de la parter danacos danacos Locuiesc la parterul unui bloc cu 4 etaje; am probleme cu vecinii (si nu numai ) datorita faptului ca trec tot timpul pe langa geamul de la dormitorul ... (vezi toată discuția)
Proprietatea comuna si efectuarea de lucrari de reparatii, in cazul unui bloc de locuinte IBH IBH Peretetii exteriori ai unui bloc cu doua scari (si cu 4 etaje in ex. de fata), necesita reparatii in special la etajele superioare, datorita infiltratiei, in ... (vezi toată discuția)