avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trotuarul de langa bloc apartine blocului ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trotuarul de langa bloc apartine blocului ?

Buna seara. M-am contrazis cu cineva si as dori ceva pareri. Chiar langa blocul in care locuiesc eu este un trotuar de-a lungul blocului, lat de 1,7 m. Langa trotuar e o alee deschisa circulatiei publice si in continuare garaje, dar e o zona putin circulata. Stim cu totii ca nu e voie sa stationezi pe trotuar, dar pe trotuarul respectiv stationeaza toata lumea, care cum apuca, ca stim bine ca nu prea sunt locuri de parcare. Conflictul e ca cei care locuiesc in bloc considera ca sunt indreptatiti ei sa stationeze (parcheze) pe trotuar, nu cei care vin din toate partile si lucreaza acolo in zona, iar cand isi termina serviciul isi iau masinile si pleaca. Eu sunt de parere ca acel trotuar e considerat domeniu public si nu se poate spune ca am avea noi prioritate, fata de ceilalti. Dv. ce parere aveti ? Multumesc daca vine cineva cu vre-o parere.
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 18:39, 11 Decembrie 2023
In actul de proprietate este menționată doar suprafață aferenta apartamentului, puteti însă să calculați suprafața totală aferentă blocului care intradevar este mai mare decat suprafață construita si să stabiliți aceasta limita de proprietate.
Dar ATENTIE, în Cartea funciară a blocului este înscrisă doar suprafață construită, nu au ținut cont de actele de proprietate ! din cvarii motive !!!
Solutia este ACTUALIZAREA Cărții Funciare

Adam Grecu a scris:

In actul dvs. de proprietate sta scrisa si cota-parte indiviza din suprafata pe care este construit blocul, adica inclusiv acel mic trotuar sau rebord cum i s-a mai zis.
Incercati sa faceti niste calcule simple.

Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2023
valentingheorghe, utilizator
Pe domeniul public, în lipsa altor reglementări, regula este primul venit primul servit!
Pe părțile comune ale condominiului se pot adopta de către adunarea generală a proprietarilor reguli cu privire la folosirea acestora! Nu poate nimeni pretinde folosința exclusivă a unei părți comune a condominiului fără un contract cu asociația, încheiat în condițiile legii asociațiilor de proprietari și cu acordul scris al tuturor proprietarilor!
Concret, dacă trotuarul acela este parte comună a blocului și nu există nimic din ce am scris mai sus, trotuarul este folosit la comun, nu are nimeni drept de folosință exclusivă!
De asemenea, orice teren, cale de acces etc. privată, trebuie semnalizată corespunzător!
După părerea mea, având în vedere prevederile legii, cei menționați de dumneavoastră nu au niciun drept de folosință exclusivă a acelui trotuar.
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2023
eugenoctavian1968, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de acces catre teren proprietate personala jubly20029 jubly20029 buna seara anul acesta am cumparat 2 loturi de teren cu suprafata de 12 mp fiecare cu numere cadastrale si cu extras de carte funciara in fata unui bloc de ... (vezi toată discuția)
Trotuar / portiune beton langa zidul blocului B. Nicoleta B. Nicoleta Buna ziua, Imi puteti spune daca portiunea de beton de langa zidul blocului apartine asociatiei si in cazul degradarii se suporta reparatia din fond de ... (vezi toată discuția)
Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)