avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire pret succesiune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire pret succesiune.

In urma cu 19 ani a decedat tatal. In urma sa au ramas o sotie supravietuitoare, un fiu si o fiica. In cazul deschiderii succesiunii notariale acum se va stabili un pret.
Acest pret va fi platit de oricare dintre succesori sau legea stabileste un anumit cuantum pentru fiecare succesor in parte?
Cel mai recent răspuns: Unlimit , utilizator 18:00, 16 Decembrie 2018
Buna seara,
Costurile dezbaterii se impart conform cotelor de mostenire.
Mama 5/8 din INTREG
Copiii cate 3/16 fiecare.
Moștenitorii se pot intelege.
Multumesc.
Buna ziua
va rog sa imi indicati si baza legala pentru acest mod de impartire a cheltuielilor.
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 1155 Cod civil

Plata pasivului. Excepţiile de la divizarea de drept a pasivului moştenirii

(1) Moştenitorii universali şi cu titlu universal contribuie la plata datoriilor şi sarcinilor moştenirii proporţional cu cota succesorală ce îi revine fiecăruia.

Nu stiu de ce aveați nevoie, pentru că e cât se poate de logic și firesc să fie așa.

Alte discuții în legătură

Moștenire credit al unui decedat fără bunuri Ferencz Alexandru Ferencz Alexandru Buna ziua,dupa moartea tatalui eu si mama mostenim doar un card de credit,am fost la banca si mi-sa spus ca trebuie achitat.Asa este chiar daca mama este cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire datorii de catre copii danescumihaela14 danescumihaela14 Buna ziua Cine mosteneste datoriile unui pensionar care plateste o datorie unei alte persoane prin popriere lunara din pensie? Pensionarul nu are bunuri ... (vezi toată discuția)
Datorie anaf mostenitori ContSters336404 ContSters336404 Buna ziua! In cazul decesului unei persoane care a lasat un autoturism si 1/2 din dreptul de proprietate asupra unui imobil, bunuri ce s-au transmis sotiei si ... (vezi toată discuția)