avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj Succesoral + Semnatura falsificata pe Actul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj Succesoral + Semnatura falsificata pe Actul de buna vecinatate

Buna tuturor, stiu ca veti avea un pic de citit dar va rog sa aveti rabdare :)

Prezentarea datelor:
Acum multi ani a decedat bunica, avand ca mostenitori pe tatal meu si cele 2 surori.
Tatal fiind un alcoolic incurabil nu s-a prezentat la nici un termen din partajul succesoral, iar surorile lui au impartit terenurile dupa cum au dorit, iar noi de la 14 ani nu am mai pastrat nici o legatura cu el.
De 3 ani a decedat si tatal meu din cauza alcoolului, iar eu si fratele meu inca nu am facut succesiunea pe partea lui din "mostenire".

Cand s-a facut partajul succesoral in urma decesului bunicii unul din terenuri a fost impartit in 3 bucati, dar de-a lungul drumului comunal si in felul acesta numai una din parti avea acces la drum, celelalte 2 terenuri avand acces la drum(ce exista, dar nu este declarat ca fiind drum comunal si nu este intretinut) pe o ruta ocolitoare de mai bine de 3-4 km printr-o vale cu "garla" mai neamenajata, lucru ce face aproape imposibila sa ajungi la teren fara sa traversezi pe primul.

Matusa care are terenul de la drum se pare ca vrea sa il vanda, si-a facut cadastru si a inceput sa stranga semnaturi pentru actul de buna vecinatate.
Cand m sunat-a si a vazut ca nu ii raspund, a vorbit un fost patron la care lucrasem ce inca avea o copie de buletin, i-a cerut CNP-ul meu motivand cu o minciuna cum ca eu as fi de acord cu orice vrea ea sa intreprinda cu terenurile. Patronul i-a dat CNP-ul, iar ea a semnat in locul meu pe actul de buna vecinatate FARA ACORDUL MEU, fara ca sa fi avut inainte macar o discutie telefonica in care sa discutam despre acel act.

In acea zi cand imi fac timp sa vorbesc cu ea imi transmite ca avea nevoie de CNP pentru actul de buna vecinatate, dar ca i l-a cerut patronului, ca a semnat ea pentru mine si m-a intrebat daca ma deranjeaza :))
I-am transmis ca in mod evident ma deranjeaza si ca nu sunt de acord cu nimic pana nu vad acel act si pana nu vad actele de pe partajul succesoral facut pe mostenirea bunicii, eu si fratele meu fiind teoretic mostenitorii acelei treimi din terenuri.
Cand am intrebat-o de ce nu avem acces la drum ni s-a zis ca de ce nu ne-am prezentat la partajul succesoral, dar tatal meu fiind in viata cand a fost facut noi oricum nu aveam nici un drept sa intervenim in vreun fel.
Cand i-am spus ca in mod normal ar trebui ca toti sa avem acces la drum ne-a zis ca ne va face o procura la notar prin care ne da voie sa ii traversam terenul pentru a avea acces.

Intrebari:
- Daca ea vrea sa vanda acel teren, se poate efectua vanzarea cu acel act cu semnatura falsificata? Sau daca noi vazand situatia creata de ea vom refuza sa ii mai semnam actul de buna vecinatate ea va mai putea vinde terenul?
- Daca ea ne face acea procura la notar prin care ne da voie sa ii traversam terenul, acea procura va mai fi valabila dupa ce ea va vinde acel teren, sau dupa ce noi il vom vinde pe al nostru?
- Ce consecinte are faptul ca mi-a falsificat semnatura?
- Ce consecinte are faptul ca patronul mi-a furnizat CNPul ce ulterior a fost folosit la falsificarea unei semnaturi, tinand cont de GDPR?

Nu dorim sa cauzam vrun "scandal" in familie insa nu suntem de acord cu acest mod de a rezolva treburile, prin urmare ce ar trebui sa ii cerem matusii pentru ca noi sa avem acces cu bucata noastra de teren la drumul comunal, ceva sa fie valabil si dupa ce oricare dintre noi sau matusa va vinde terenul?

Va multumesc pentru rabdare si ajutor :)
Aurelian

Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2018
webberas, utilizator

Alte discuții în legătură

Care este procedura? cositel94 cositel94 Buna seara! am o nelamurire in legatura cu o problema. Avem un act de proprietate pt terenurile intravilane pe numele trabunicului meu, care practic impartise ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren in spatele casei florinmihai68_42 florinmihai68_42 Buna ziua .Exista un titlu de proprietate in care apar doua surori.Exista mai multe terenuri astfel:curte si casa intravilan 600 mp,gradina intravilan ... (vezi toată discuția)
Mostenire incalcita swamerra swamerra Buna ziua, am o problema cu o mostenire din partea bunicului meu. Bunicul meu a murit acum vreo 10 ani. Bunicul nu a lasat la nimeni partea lui, noi ... (vezi toată discuția)