avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... urgent : cerere privind suspendarea executarii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

urgent : cerere privind suspendarea executarii sentintei

Impotriva unei sentinte de insolventa (procedura simplificata) am inaintat recurs la Curtea de Apel
DAR pana la solutionarea recursului,nu pot sa ma achit obligatiilor fata de banca (rata+dobanda – credit garantat cu ipoteca : avand contul blocat)
Am inaintat o cerere pentru SUSPENDAREA EXECUTARII sentintei PANA LA SOLUTIONAREA RECURSULUI
Am primit termen de judecata pe mijlocul lunii ianuarie 2010
Pana la acea data am 2 rate + dabanda de platit la banca…Nu vreau sa ajung pe lista `neagra`.Am credite de 11 ani,si nu am avut nici o intarziere !
As dori sa cer o preschimbare de termen.

VA ROG F. FRUMOS sa ma ajutati !
INTREBARE :
In afara de motivul ca am inaintat recurs , ce argumente as putea (sau trebuie) sa aduc la cererea respectiva de suspendare a executarii sentintei ?

Va multumesc !

p.s.
detalii mai multe puteti gasi la sectiunea : probleme privind insolventa,lichidarea judiciara si falimentul – 14.11.2009 , acolo am descries situatia mai detailat (2 subiecte : recurs,insolventa,cerere suspendare,….) , dar nu am primit nici un raspuns ….. (desi am avut o vizualizare destul de buna…)

atti a scris:

Istoric ( `filmul ` evenimentelor…) :

2 procese practice simultane (a: recurs impotriva disolvarii , b:cerere pt. Insolventa din partea Admin.Fin.)
1. Somatie (disolvare pt.nedepunere bilant annual) de la Registrul Comertului
2. Bilantul depus cu 4 zile inainte de termenul din somatie
3. Hotarare Tribunal : societatea se disolva (totusi !)
4. Admin. Financiara pe baza sentintei de disolvare face cerere pt. insolventa (procedura simplificata)
5. Recurs la Curtea de Apel impotriva sentintei de disolvare
6. Termen de rejudecata in procesul inaintat de catre Admin.Fin.-insolventa simplificata (motiv:recurs impotriva disolvarii)
7. Recurs : ADMIS de catre Curtea de Apel
8. Societatea nu se prezinta la proces (unde s-a pronuntat sentinta de insolventa – procedura simplificata) – societatea nu a primit citatie (probabil pt. ca a primit termen de rejudecata)
9. Cont bancar blocat ( in urma publicarii in Buletinul procedurilor de insolventa)
10. Intre timp societatea a platit aprox.70 % din suma cu care a fost data in judecata de catre Admin.Fin.
11. intre timp avand contul blocat,nu se poate rambursa rata+dobanda la credit (garantat ipoteca-apartament)
Daca societatea s-ar fi prezentat la proces (prin reprezentantul legal,sau imputernicit) –insolventa- avea sanse f. bune de a evita sentinta data (insolventa –procedura simplificata),pt. ca motivul principal pt.care a fost data in judecata de catre Admin.Fin. a `incetat` (disolvare –Reg.Com.,RECURS admis de catre Curtea de Apel)
INTREBARE :
1.Cum se poate opri (suspenda) cat mai repede executarea sentintei (cel putin pana la solutionarea recursului)
2. Cum se poate `iesi` din aceasta situatie… ?
(situatia in momentul de fata:
A: s-a inaintat recurs la Curtea de Apel impotriva sentintei de insolventa-proc.simplificata
B: s-a depus o cerere la Curtea de Apel pentru suspendarea executarii sentintei de insolventa –proc.simplificata))

Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: atti , utilizator 09:10, 21 Noiembrie 2009
Este contrar regulamentului sa deschideti mai multe topicuri pentru aceeasi problema, va rog sa nu mai procedati in acest mod.
Andreea Lisievici a scris:

Este contrar regulamentului sa deschideti mai multe topicuri pentru aceeasi problema, va rog sa nu mai procedati in acest mod.

Nu am citit atent intregul regulament
I-MI CER SCUZE ! ....
( vazand ca am o vizualizare chiar buna,dar fara nici un raspuns,am vrut sa-mi "maresc" sansele de a primi un sfat... STIU ca nu ma scuza ... i-mi pare rau , si inca o data : i-mi cer scuze ! )
De ce nu incercati o mediere cu creditorul, direct?
Daca accepta incheierea unui contract de mediere, chiar de veti ajunge sau nu la o intelegere, veti beneficia de un termen de suspendare, de comun acord, potrivit art. 242 Cod pr. civ si cf art 61 - 63 din Legea 192/2006 privind medierea.
Bafta!
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
Fãnuța Lișman - Birou de mediator, Mediator
Sa fie !
DAR medierea despre care vorbiti are sens in cazul unei sentinte deja pronuntate ?
In `plus` fiind vorba despre Administratia Financiara .... nu este usor ...
Da, se poate, oricand in faza executarii silite. Ideea este ca ceea ce puteti negocia este o anumita reesalonare, anumite dobanzi si nu obligatia in sine.
Obligatia, cuantumul ei, este stabilita de o hotarare judecatoreasca.
Avand in vedere faptul ca vorbim de admin. financiara, lucrurile vor depinde mult si de deschiderea juristilor administratiei respective.
Solutia este sa va adresati unui mediator autorizat si acesta sa faca administratiei o invitatie la mediere.
Succes.
Sa ne tineti la curent.

Alte discuții în legătură

Insolventa-datorii achitate-recurs atti atti Firma X are datorii la buget =19.000 RON (primavara 2009). Administratia Financiara cere deschiderea procedurii de insolventa (plafon minim = 10.000 RON) . ... (vezi toată discuția)
Recurs la sentinta deschidere proc. insolventa, obtinuta tot in recurs... marap marap Situatie: [b]Faza I.[/b] Judecatorul sindic hotaraste nedeschiderea P.I., datorita faptului ca, din totalul creantei, doar o parte este certa, lichida, ... (vezi toată discuția)
Decizie - curtea de apel atti atti 1. Cazul in care se achita INTEGRAL datoria pentru care s-a cerut insolventa ( sentinta : insolventa procedura simplificata – depus ulterior recurs la ... (vezi toată discuția)