Firma X are datorii la buget =19.000 RON (primavara 2009). Administratia Financiara cere deschiderea procedurii de insolventa (plafon minim = 10.000 RON) . Datorita neprezentarii administratorului la proces,se pronunta sentinta (Tribunal Judetean) de deschidere a procedurii de insolventa simplificata.
Intre timp,(inaintea pronuntarii sentintei,si dupa) firma -treptat- plateste din datorii,iar PANA la data RECURSULUI achita INTEGRAL datoria pentru care s-a deschis procedura de insolventa.
INTREBARE : Cazul in care datoriile PENTRU CARE s-a cerut deschiderea procedurii de insolventa simplificata au fost achitate INTEGRAL ,: Administratia Financiara poate veni cu pretentii la recurs cu datoriile noi acumulate – DUPA data formularii cererii privind deschiderea procedurii de insolventa - ( in cadrul ACELUIASI proces ) , sau trebuie sa initieze un proces nou ? (cazul in care datoriile ar depasi 30.000 RON – iar , ce se intampla in cazul in care datoriile noi acumulate ar fi mai mici decat 30.000 RON ? )
Mai simplu: achitand INTEGRAL datoriile pentru care s-a pronuntat sentinta : deschiderea procedurii de insolventa simplificata am sanse de ` scapare` la RECURS , sau se va tine seama si de datoriile (la buget) acumulate ulterior ?
`ulterior`-1 = datorii acumulate dupa depunerea cererii de insolventa
`ulterior`-2 = datorii acumulate dupa pronuntarea sentintei
Se va tine cu siguranta cont de datoriile acumulate si neplatite. Un aspect de care va tine cont instanta va fi cuntumul datoriilor respective cat si faptul ca se face dovada platii lor in continuare. O dovada a platii din datoriile necuprinse in cererea de creanta va fi un ajutor in decizia Curtii de apel.