Marirea salariului din ianuarie 2019 se aplica daca ai absolvit ca inginer intr-un domeniu(chimie-mediu) si lucrezi ca inginer in alt domeniu (automotive-ing mecanic) ?
E atat de interpretabila legea, la fel ca majoritatea legilor de la noi... De exemplu, daca am absolvit Politehnica, domeniul Ingineria Mediului la Facultatea de Chimie, si lucrez ca Inginer Mecanic in acte, ma incadrez la aceasta marire ? Multumesc!
Din ce inteleg eu, se pare ca nu, trebuie sa lucrati in domeniul de studiu absolvit si sa aveti minim un an vechime de munca in domeniul studiat pentru asta...
O sa beneficiati, ca noi toti de altfet, de marirea salariului minim, paeca la 2080...
Incepând cu data de 1 ianuarie 2019, pentru personalul încadrat pe funcții pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, fără a include sporuri și alte adaosuri, se majorează de la 2.080 lei la 2.350 lei lunar.
De curiozitate, ce legatura are domeniul unde lucreaza domnul ca inginer mecanic, automotive, cu facultatea absolvita?
Poate daca se ocupa de protectia mediului in domeniul respectiv da, asa eu nu vad legatura...exista facultate de utilaj mecanic sau ceva de genul...