avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Indemnizatie in alta tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Indemnizatie in alta tara

Buna ziua,

Pe 20 decembrie mi se incheie concediul de crestere copil, si ne gandim la un al doi-lea copil.

Sotul meu este olandez, cu rezidenta romana, si lucreaza pentru o firma din Finlanda (care nu are absolut nicio tangenta cu Romania) insa taxele pe venit salariu le plateste in Romania.

La anul ne dorim sa ne mutam in Olanda.
1. In aceasta situatie, daca raman insarcinata si ne mutam, mai beneficiez de indemnizatie pe cei 2 ani, chiar daca nu mai locuiesc in Romania?
2. Ma pot inregistra ca rezident in Olanda, la medic de familie, etc, fara sa pierd indemnizatia?
3. Alocatia ar trebui sa o iau din Romania sau din Olanda?
4. Sotul meu banuiesc ca nu beneficiaza de acea luna de concediu, nu? In aceasta situatie, o pot lua eu?

Va multumesc frumos,
Elena Kruijt

Alte discuții în legătură

Alocatii de stat europene pentru copii cu parinti pensionari in ue camy41 camy41 Buna seara! Eu si sotul meu, care este cetatean olandez, locuim pe teritoriul Romaniei, el este rezident roman, pensionar cu pensia in Olanda, dorim sa stim ... (vezi toată discuția)
Partaj Leila Leila Am mare nevoie de un sfat.. Locuiesc in Finlanda, cetatean roman cu rezidenta permanenta aici. Casatorita de 3.5 ani cu un cetatean finlandez (casatorie ... (vezi toată discuția)
Al 2-lea copil bokr bokr Buna! Baietelul meu va avea exact un an la 28. ianuarie. Ne-am dori un al 2.-lea copil in viitorul apropiat. Sotia, fiind profesoara (titular la scoala in ... (vezi toată discuția)