avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Al 2-lea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Al 2-lea copil

Buna!
Baietelul meu va avea exact un an la 28. ianuarie. Ne-am dori un al 2.-lea copil in viitorul apropiat. Sotia, fiind profesoara (titular la scoala in care a predat pana la nasterea copilului) are teama ca daca nu va lucra intre cele doua concedii de crestere a copilului cel putin 10 luni, va pierde al 2.-lea indemnizatie.
Ce ne puteti spune in legatura cu situatia mentionata?
Sotia pierde indemnizatia daca nu lucreaza 10 luni intre cele 2 cu siguranta,dar mai exista o sansa.Isi ia sotul concediu de paternitate daca are 10 luni lucrate,iar soria lucreaza 10 luni,cand e apta,dupa care trece indemnizatia pe numele ei.
nu exista nici un risc ca mama sa nu beneficieze de concediu pt cresterea celui de-al 2-lea copil.Nu exista obligativitatea de a lucra intre cele 2 concedii, perioada in care sotia se afla in conc. de maternitete sau crestere copil fiind socotita perioada asimilata stagilului de cotizare.In concluzie daca doriti sa aveti un al doilea copil dupa ce primul copil implineste doi ani trebuie sa faceti in asa fel incat la epuizarea cic pt primul copil sotia sa fie insarcinata in cateva luni, avand astfel posibilitatea ca aceasta sa solicite concediu de maternitate si apoi dupa nastere si efectuarea conc.postnatal obligatoriuu de 42 zile sa solicite cic pt cel de-al 2lea copil.
Pentru mai multe informatii puteti suna la 0740492110 sau lasati un mesaj la marinmirela2004@home.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se prelungeste suspendarea cm pentru a-l 2 lea copil? alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, ce decizie trebuie sa fac pt a ma reincadra, CM fiind suspendata din 14.03.08 pt crestere copil, si urmatoarea decizie cu art 51 lit a, cu ce ... (vezi toată discuția)
Diferenta concediu prenatal/lauzie si cic Ioana Ivan Ioana Ivan Buna ziua, Daca pana la nastere nu imi iau concediu prenatal, ci doar concediul de odihna la care am dreptul pe anul in curs (o luna inainte de nastere) , ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)