avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Persoana cu handicap grav. E nevoie de firma pentru a ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Persoana cu handicap grav. E nevoie de firma pentru a vinde?

Eu sunt o persoana cu handicap grav si imi place sa fac lucruri handmade. As vrea sa-mi vand produsele, dar ca sa vand, trebuie neaparat sa-mi fac firma sau pot vinde si ca persoana fizica? Eu am mai vandut intre prieteni, dar daca vreau sa vand pe internet, chiar e necesar sa am firma sau sa fiu PFA? Ma tem sa nu ajung sa platesc mai mult la taxe si contributii decat produc eu. Care e cea mai simpla varianta pentru mine ca sa nu ma complic?
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 08:34, 16 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa fiti in legalitate e necesar sa aveti firma sau PFA. Dar nu va temeti, in niciun caz nu veti ajunge in situatia sa platiti taxe si contributii mai mari decat produceti dvs. Indicat ar fi pentru inceput sa va inregistrati ca PFA, parerea mea.
Multumesc frumos pentru raspunsul dvs! Si eu ma gandeam tot la PFA.
Dar, contabilitatea as putea sa mi-o tin eu singura? De obicei nu vand produsele mele in masa, fiindca nu produc multe pentru ca imi ia mai mult timp sa fac un produs handmade.
Si, daca sa zicem ca nu vand, trebuie sa platesc totusi CASS?
De asemenea, imi trebuie casa de marcat?
Multumesc frumos din nou!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Puteti sa va tineti contabilitatea singura.
2. Nu trebuie sa platiti cass decat daca realizati venituri nete (venituri-cheltuieli) pe an mai mari decat 12 salarii nete. Acest plafon este de 22.800 lei in 2018. Presupun ca acest plafon va fi de 24.960 lei in anul 2019.
3.Daca vindeti produsele doar pe internet nu va trebuie casa de marcat, sunteti scutita de aceasta obligatie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc mult pentru informatiile oferite!!
Cu placere !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cod caen 4791, magazin online DreamBig DreamBig Pfa cod caen 4791, magazin online. Salut, vreau să-mi deschid un magazin online pe un pfa ce deja îl am, din câte știu trebuie să adaug codul caen 4791. ... (vezi toată discuția)
Magazin online MariaPostolache MariaPostolache Buna ziua. De aproape doi ani vand bijuterii handmade pe diferite platforme din afara. Acest hobby in momentul de fata imi permite lejer sa renunt la ... (vezi toată discuția)
Comercializare decorațiuni handmade din boabe de cafea. sveta izbash sveta izbash Buna ziua. Fac decorațiuni handmade din boabe de cafea - copăcei, căni decorate, etc. Vreau sa le vând în magazine. Adică să pot face contracte cu ... (vezi toată discuția)