avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost condamnat în 2014 la un an cu suspendare și ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost condamnat în 2014 la un an cu suspendare și 4 sub supraveghere pentru conducere fără permis. Pot conduce în România cu permisul spaniol?

Buna ziua in 2014 am fost condamnat pt conducere fără permis la un an cu suspendare si 4 sub supraveghere cam de 2 ani am obținut permisul de conducere în spania intrebarea e pot conduce in romania
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Lyno84 , utilizator 20:25, 3 Noiembrie 2020
Avand cazier, cu siguranta nu ati obtinut permisul in mod legal in Spania.
L-am obținut legal in spania nu ai nevoie de cazier pt a obtine permisul de conducere
Riscul este major.
care e riscul am obtinut permisul legal in cel mai rau caz nu pot conduce pe teritoriul romaniei
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar nu vreti sa intelegeti?!?
Riscul exista, sunteti condamnat, deci pe teritoriul romanesc nu aveti dreptul sa conduceti indiferent de tara care v-a eliberat permisul, indiferent de cetatenie (poate intre timp ati devenit spaniol, francez sau rus).
Dl avocat Pastrascu Razvan are dreptate cand pune in discutie legalitatea obtinerii permisului spaniol!!!
Va mai aduceti aminte ceea ce ati fost obligat sa declarati in Spania pt a obtine permisul de conducere?!?
Faceti un efort de memorie, ce ati declarat pt a obtine certificatul EUR (sau RUE), ce ati declarat pt a obtine certificatul de empadronamiento?!?
Concluzie: daca faceti iar prostii in Romania, autoritatile romane se vor sesiza si de fraudele declarative facute in Spania si vor notifica autoritatilor spaniole faptul ca fiind sub condamnare definitiva intr-o tara membra a UE nu aveati dreptul de a obtine permis de conducere intr-o alta tara membra UE.
Permisul va fi anulat de catre autoritatile spaniole si va trebui sa dati cu subsemnatul pentru declaratii false in acte publice (acolo faceti sigur puscarie)!!!
Ultima modificare: Duminică, 16 Decembrie 2018
Demos, utilizator

Alte discuții în legătură

Permis anulat în românia ro. se poate obține altul într-un stat al ue? Nomadul Nomadul Buna ziua! As dori sa va rog daca imi poate cineva explica cateva aspecte legate de obtinerea unui permis de conducere eliberat de alt stat membru UE, in ... (vezi toată discuția)
Obligat de legi, din 2002 detin doua permise de conducere, romanesc si spaniol cuziamusia cuziamusia In 1990 am obtinut in mod legal-prin examen- permis de conducere romanesc. in 2001 am emigrat in Spania unde legile spaniole (dupa obtinerea statului de ... (vezi toată discuția)
Permis de condusere eliberat de o autoritate straina in perioada de anulare a permisului romanesc cosmin35 cosmin35 Buna ziua , o intrebare la care nu-am primit raspuns elocvent. In urma ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti privind un accident de ... (vezi toată discuția)