Lucrez la o companie multinationala, insa contractul nu il am direct cu ei, ci este facut printr-o agentie de recrutare personal (practic in contract angajatorul meu fiind firma de recrutare). Contractul este pe perioada determinata, urmand sa expire in Noiembrie 2019.
Din cauza reducerilor de buget, s-a hotarat de catre managementul regional al multinationalei ca vor renunta la angajatii prin firme contractoare. Mi s-a comunicat ca voi avea o intalnire in cateva zile in care va trebui sa semnez preavizul, de 20 zile lucratoare si ca imi vor stabili un interviu pt un post tot in cadrul multinationalei, in alt departament. Decizia ce va fi semnata (demisia) am inteles ca este "cu acordul partilor" - stiu de la colegii care deja au semnat.
Intrebarea mea ar fi: cat de legal este ceea ce au facut ei? Mi se pare uimitor ca esti anuntat de pe o zi pe alta ca intr-o luna nu vei mai avea loc de munca. Cum justifica ei aceasta "reducere de buget"? Suntem mai multi colegi in aceasta situatie si nu a fost vorba de performantele noastre proaste.
In cazul in care nu "iau" interviul pe care mi-l programeaza ei si daca refuz a semna "cu acordul partilor" - caci nu acesta este cazul! - am dreptul sa cer salariu compensatoriu pe perioada pana la sfarsitul contractului?
Care sunt drepturile mele in aceasta situatie? Mentionez ca in contract nu aveam nimic prevazut despre concediere sau salarii compensatorii - ci doar ca orice litigiu pe aceste subiecte se va rezolva in instanta.
Contractul de munca temporara inceteaza la terminarea misiunii pentru care a fost incheiat sau daca utilizatorul renunta la serviciile sale inainte de incheierea misiunii, in conditiile contractului de punere la dispozitie.