avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectarea ofertei angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectarea ofertei angajatorului

Buna ziua!
La momentul interviului, in urma acceptarii postului propus (programator), office manager-ul firmei la care am aplicat mi-a transmis prin email un atasament ce reprezenta oferta de salarizare si lista de beneficii.
In aceasta fisa este specificat un bonus aniversar in valoare de 50% din salariul net din momentul la care voi implini un an.
Pentru a fi 100% fidel acestei oferte, urmatorul rand apare:
"Anniversary of employment: 50% of salary bonus."
Acceptand aceasta oferta, am semnat contractul de angajare (unde nu este specificat acest beneficiu si nici altele care apareau in "oferta de salarizare"). Tin sa mentionez ca acest email a fost semnat de catre persoana care se ocupa cu managementul resursei umane.
A venit luna in care am implinit un an de la angajare si, asteptand acest bonus, a venit o informare venita cu 3 luni dupa aceasta data prin care angajatorul a transmis faptul ca aceea este o oferta, nu un contract, deci nu sunt obligati sa vireze acest bonus.
Dupa inca o luna ni s-a transmis ca, in fapt, acest bonus se va vira doar pentru acest an, si se va renunta la el pe viitor (a fost o sedinta in urma careia nu s-a semnat niciun acord sau act).
Apoi, cu 5 luni intarziere, unor colegi (putini), li s-au virat acesti bani, in timp ce celorlalti ne-au spus ca este alegerea lor daca vom primi sau nu si ca nu vor mai intra acesti bani.

Aceasta promisiune, comunicata de 4 ori in decurs de un an de la angajare: o data la interviu, oral, a doua oara prin email oficial, a treia oara prin asigurarea ca va intra cu 3 luni intarziere, si a patra oara cand s-a renuntat la ea, intra intr-o categorie legala? Pot obtine o rezolvare legala pentru aceasta problema?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Problema incasare bonus de la firma ContSters184692 ContSters184692 Pe langa contractul de munca al meu am semnat in 2009 cu angajatorul si o oferta in engleza cu pachetul in afara de salariu. Problema mea este doar cu cel de ... (vezi toată discuția)
Bonus restant de incasat ContSters184692 ContSters184692 Pe langa contractul de munca al meu am semnat in 2009 cu angajatorul si o oferta in engleza cu pachetul in afara de salariu. Problema mea este doar cu cel de ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de munca semnat doar scanat VladTepes21 VladTepes21 M-am inteles cu o firma germana pentru un job bun dar din motive obiective sunt tentat sa renunt in ultimul moment a ma mai deplasa in Germania. Ei imi ... (vezi toată discuția)