avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Grade de rudenie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Grade de rudenie

Buna,
Am si eu 2 intreabri, daca imi poate raspunde cineva: ce grad de rudenie este intre 2 persoane ale caror parinti sunt verisori (au acelasi strabunic) si de la ce grade de rudenie se pot casatori 2 persoane?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:18, 14 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt rude de gradul 6.
Faceti schema pe hartie si de la unul dintre "miri" mergeți în sus, apoi coborâti.
Părintele băiatului e ruda de gradul 1.
Bunicul baiatului e ruda de gradul 2.
Strabunicul - gradul 3.
Coborâti.
Bunicul fetei, ruda de gradul 4.
Părintele fetei ruda de gradul 5.
Fata e ruda de gradul 6.
Legal, se interzice căsătoria pana la gradul 4 inclusiv.
Biserica interzice pana la al 7-lea neam.
Medical, trebuie văzut dacă se pune problema cosangvinismului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grade de rudenie Catalina.Drg Catalina.Drg Buna, Am si eu 2 intreabri, daca imi poate raspunde cineva: ce grad de rudenie este intre 2 persoane ale caror parinti sunt verisori (au acelasi strabunic) si ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre rude indepartate utilizator666 utilizator666 Am o singura intrebare. Este posibila casatoria dintre doua persoane ai caror strabunicii au fost frati, avand in vedere ca persoanele poarta acelas nume. Ce ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune. ce grad de rudenie este între mine și vărul de-al doilea al tatălui meu? Salut2060Salut Salut2060Salut Ce grad de rudenie exista intre mine si varul de al 2-lea al tatalui meu? Am intrebat diversi avocati si notari si raspunsurile difera. Unii dintre acestia ... (vezi toată discuția)